17:00:19 16.04.2024
Stiri

R. Moldova și România ar putea semna un MEMORANDUM privind cooperarea în domeniul asistenţei şi protecţiei consulare pentru persoanele cu DUBLĂ CETĂŢENIE

Politică 07.11.2018 15:00 Vizualizări978 Autor: Ziarul National
R. Moldova și România ar putea semna un MEMORANDUM privind cooperarea în domeniul asistenţei şi protecţiei consulare pentru persoanele cu DUBLĂ CETĂŢENIE


R. Moldova și România ar putea semna un Memorandum de Înţelegere privind cooperarea în domeniul asistenţei şi protecţiei consulare pentru persoanele cu dublă cetăţenie.

Subiectul a fost discutat astăzi la Chișinău, în cadrul unei noi runde a consultărilor consulare moldo-române la nivelul şefilor serviciilor consulare din cadrul Ministerelor Afacerilor Externe ale celor două state.

Părţile au examinat situaţia actuală privind problematica persoanelor cu dublă cetăţenie şi modalitatea acordării asistenţei şi protecţiei consulare cetăţenilor ambelor state.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena din 1963 privind relaţiile consulare, în cadrul consultărilor s-a discutat tematica dublei cetăţenii prin prisma prevederilor constituţionale, stabilind necesitatea acordării asistenţei şi protecţiei consulare cetăţenilor ambelor state de către misiunile diplomatice şi oficiile consulare în străinătate în situaţiile ordinare, precum şi în situaţiile de criză consulară.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md