(video) 36 de ambulanțe Mercedes cu cel mai nou utilaj medical vor ajunge în Moldova

ambulante-1280×720

36 de ambulanțe moderne vor ajunge în țară până la sfârșitul lunii noiembrie. Dintre acestea, 35 de autospeciale vor fi distribuite substațiilor din municipiul Chișinău, iar una este pentru necesitățile Institutului Mamei și Copilului. Directorul adjunct al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Tatiana (CNAMUP) Bicec a precizat că este vorba despre ambulanțe Mercedes, care sunt în proces de echipare cu cel mai modern utilaj medical, în Turcia

„Sunt ambulanțe de tip B, care corespund celor mai noi standarde europene în domeniu și sunt destinate acordării asistenței medicale pacienților cu urgențe medico-chirurgicale. Lista echipamente din dotare include defibrilatoare, electrocardiografe cu sisteme de transmitere a cardiogramei pacientului la centrul medical, la distanță, sisteme de încălzire a soluțiilor, pompe pentru aplicarea perfuziilor sub presiune, sisteme fixe și mobile pentru oxigenoterapie și multe altele”, a spus vicedirectoarea CNAMUP, transmite allmoldova.

Tatiana Bicec a precizat că ambulanțele vor fi destinate pentru Chișinău, pentru că autospecialele de aici sunt vechi, cele mai noi fiind cumpărate în 2003-2004. Achizițiile sunt acoperite integral din bugetul de stat.

Ca urmare, numărul total al ambulanțelor noi cumpărate în acest an va ajunge la 109 autospeciale.

Tatiana Bicec a mai spus că, în prezent, sunt în desfășurare procedurile de achiziție a 180 de ambulanțe din contul creditului oferit de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente