„Focul iadului la Cetatea Soroca”. Mitropolia solicită ca pe viitor să nu se mai organizeze Halloween-ul în cetate

gggu

Halloween-ul a trecut, dar reacțiile în urma acestuia continuă. Mitropolia s-a adresat către autoritățile locale din Soroca ca să nu m-ai permită pe viitor desfășurarea evenimentelor legate de această zi în incinta Cetății Soroca.

Solicitarea vine de la Episcopul Sorocii, după organizarea unui șir de evenimente dedicate sărbătorii de Halloween în incinta Cetății Soroca. Acesta s-a adresat prin intermediul site-ului Mitropoliei către Consiliului Raional Soroca.

Pe 31 octombrie am asistat, cu nedumerire și indignare la un spectacol care nu face cinste nici urbei noastre, nici țării, nici istoriei și nici credinței noastre – Cetatea Soroca a fost pângărită de așa-zisa sărbătoare a Haloween-ului cu o „bântuire” de acțiuni demoralizatoare prin iluminarea în roșu a edificiului, pentru a închipui nimic altceva decât focul iadului”, se arată indignat Episcopul la începutul adresării.

Acesta a menționat că acest precedent este unul periculos, deoarece „Haloween-ul s-a mutat din mall-uri și baruri într-un loc care este un simbol inviolabil al ființei noastre naționale – Cetatea Soroca, bastion al neamului, unde de-a lungul veacurilor oșteni bravi au stat neclintiți, apărând chiar și cu prețul vieții liniștea și pacea țării, cu bărbăție și cu nădejde în atotputernicia și dreptatea lui Dumnezeu.”

Spre final de adresare acesta a venit cu solicitarea de a nu mai permite organizarea evenimentelor de acest gen în incinta cetății.

În această ordine de idei, venim cu solicitarea  fermă către persoanele responsabile din cadrul Consiliului Raional Soroca de a nu permite pe viitor  transformarea Cetății în loc de manifestare a prostului gust și a pornirilor anticreștinești, anticulturale și antiumane, cel puțin din respect pentru memoria vrednicilor noștri înaintași și din datoria sfântă pe care o avem cu toții față de acest popor iubitor de Dumnezeu și de frumos”, se arată în solicitare.

Totodată, pe lângă adresarea către autorități, Epsicopul s-a adresat și către părinți, îndemnându-i să-și verifice minuțios copiii asupra vizionărilor, lecturilor și jocurilor pe care le au.

Părerea comunității ortodoxe rămâne, an de an, neschimbată față de acest eveniment. Opinia generală se referă la faptul că este totuși „o sărbătoare a infernului”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente