‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 27 martie, 2024
1.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCel mai mare Fond de investiții din Emiratele Arabe Unite, interesat de agricultura din...

Cel mai mare Fond de investiții din Emiratele Arabe Unite, interesat de agricultura din Moldova

‹ adv ›
‹ adv ›

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții celui mai mare Fond de investiții din Emiratele Arabe Unite (EAU) – Mubadala Investment Company. Discuțiile au vizat potențialul investițional oferit de Republica Moldova în domeniile agricol, IT și telecomunicații, aviatic, energetic, comercial și economic.

Chiril Gaburici a prezentat profilul de țară a Republicii Moldova, a făcut o retrospectivă a reformelor promovate de Ministerul Economiei și Infrastructurii pentru a facilita activitatea comunității de business, cum ar fi reducerea numărului de acte permisive și optimizarea numărului de entități cu funcții de control, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Totodată, reprezentanții Fondului de investiții susțin sporirea vizibilităţii Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, aceasta fiind un impuls pentru facilitarea relaţiilor economice şi sporirea încrederii consumatorilor, vizitatorilor şi investitorilor. Aceștia au manifestat interes pentru câteva sectoare ale economiei Republicii Moldova, printre care agroalimentar, energetică, inclusiv energie regenerabilă, dar și tehnologii informaționale.

Mubadala Investment Company este activă în 13 sectoare, are investiții în peste 30 de țări, cu o valoare totală a activelor de peste 220 miliarde dolari SUA. În prezent, Republica Moldova are 10 societăți active cu investiții emiriene, cu o valoare totală de 41.748 mln lei. Volumul comerțului în 2017 a înregistrat 4,35 mln de dolari, în creștere de aproape 3 ori față de anul 2015, când a înregistrat 1,65 mln de dolari.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii