/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Cum a răspuns Candu la refuzul lui Dodon de a promulga Noul Cod al Audiovizualului

missing
06 noiembrie 2018, ora 17:20

Președintele Igor Dodon a adus argumentele sale pe câteva pagini încercând să justifice refuzul de promulgare a Codului serviciilor media audiovizuale. Eu am un singur argument care le acoperă pe toate – proiectul transpune în premieră în legislația națională normele UE de reglementare în domeniu și a fost elaborat de specialiști, nu de politicieni. Libertatea presei este un subiect în afara contextului electoral și așa va rămâne”, a scris Candu pe pagina sa de facebook.

Amintim că Igor Dodon a refuzat să promulge noul Cod al serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova votat în lectură finală de către parlament la 18 octombrie curent. Șeful statului și-a expus argumentele într-un document de câteva pagini și în care susține că noul Cod restricționează dreptul consumatorilor de acces la informații și „creează un monopol”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram