Serviciile de securitate franceze au reținut șase persoane implicate într-un presupus plan de atac a președintelui Macron

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șase persoane au fost arestate în cadrul unei anchete preliminare privind un presupus plan de atacare a președintelui francez Emmanuel Macron, a relatat marți canalul francez BFM TV, care citează un oficial apropiat de acest dosar.

Sursa citată a declarat că cele şase persoane arestate marţi dimineaţă de serviciile de securitate franceze sunt membri ai extremei drepte, dar informaţia nu a fost confirmată dintr-o sursă independentă.

„Această anchetă vizează un proiect, imprecis şi slab definit în acest stadiu, de acţiune violentă” contra lui Emmanuel Macron, a precizat oficialul citat.

Operaţiunea de dejucare a acestui plan a fost desfăşurată de Direcţia generală a securităţii interne (DGSI) în departamentele Isere (sud-est), Ille-et-Vilaine (vest) şi Moselle (est). Această anchetă preliminară a fost lansată de Parchetul din Paris.

Într-un interviu publicat duminică, Emmanuel Macron a avertizat în legătură cu ameninţarea reprezentată de mişcările de extremă dreapta din Europa, subliniind că reacţia slabă din anii ’30 a fost cea care a deschis calea către ascensiunea lui Hitler în Germania şi a lui Mussolini în Italia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...