Asta după ce, în timpul unui miting electoral organizat de PL în luna iunie, Mihai Ghimpu a smuls microfonul din mâna reporterului Jurnal TV şi a refuzat să i-l înapoieze preţ de un sfert de oră. Reacţia a fost generată de întrebarea despre întâlnirea cu prim-vicepreşedintele PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, care ar fi avut loc cu câteva zile înainte. 

În urma plângerii depuse de Jurnal TV pe numele lui Mihai Ghimpu, în care postul de televiziune a solicitat sancţionarea deputatului, Procuratura Generală a emis o ordonanţă de neîncepere a urmăririi penale. Procurorul Victor Bantîş şi-a argumentat decizia prin faptul că înregistrarea video, pusă la dispoziţie de postul de televiziune, ar fi de calitate proastă, iar conţinutul discuţiilor dintre Ghimpu şi reporter ar fi imposibil de descifrat.

Mai mult, procurorul afirmă că prin comportamentul său liderul PL s-a apărat de întrebările insistente ale jurnalistului şi subliniază că în opinia sa sustragerea microfonului nu a împiedicat activitatea Jurnal TV, în condiţiile în care în Piaţa Marii Adunări Naţionale se aflau, în acel moment, alte câteva echipe de filmare ale postului nostru de televiziune.

Juristul Jurnal TV crede că ordonanţa de neîncepere a urmăririi penale este neîntemeiată şi ilegală. Mai mult, el susţine că în procesul anchetării, nu a fost audiat niciunul dintre martorii care au asistat la conflict.

În aceste condiţii, Jurnal TV s-a adresat cu o plângere procurorului general. Dacă şi această solicitare va fi respinsă, Jurnal TV se va adresa în instanţa de judecată.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.