(FOTO) Opt salvatori și pompieri, decorați de Igor Dodon pentru intervenția în urma exploziei din bd. Moscova de acum o lună

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Opt salvatori și pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost decorați de președintele Igor Dodon pentru modul în care au intervenit și acționat în cadrul operațiunii de salvare a locatarilor, dar și de lichidare a consecințelor exploziei din blocul locativ din sectorul Rîșcani al capitalei, din 7 octombrie curent, soldată cu pierderi de vieți omenești.

Astfel, „pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu, curaj, bărbăție și spirit de sacrificiu manifestate la salvarea de vieți omenești și la lichidarea consecințelor exploziei din sectorul Rîșcani”, Ordinul „Credință Patriei” clasa I, a fost conferit salvatorului Vasile Budaian – plutonier al serviciului intern. „Am apreciat faptul că domnul Budaian a venit la ceremonia de înmânare a distincției direct de la spital, unde se tratează în urma leziunilor suferite în cadrul operațiunii de salvare”, a menționat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Ordinul „Credință Patriei” clasa II, a fost oferit colonelului serviciului intern Ghenadie Barbu, iar cu Medalia „Pentru Vitejie” au fost decorați următorii angajați ai IGSU:

  • Serghei Brenici – sergent-major al serviciului intern;
  • Dumitru Dutca – sergent-major al serviciului intern;
  • Iurie Josan – plutonier-major al serviciului intern;
  • Nicolai Rojco – plutonier-major al serviciului intern;
  • Vitalii Rușica – locotenent-colonel al serviciului intern;
  • Roman Stropșa – locotenent-colonel al serviciului intern.

„Le-am mulțumit pentru curajul și spiritul de sacrificiu cu care și-au onorat datoria în cadrul acestei operațiuni deloc ușoară”, a mai scris președintele țării pe pagina sa de Facebook.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...