Un fost consilier al lui Reagan, nominalizat de Trump ca ambasador al SUA în Australia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un vechi membru al Partidului Republican a fost nominalizat de președintele american Donald Trump pentru poziția de ambasador în Australia, a anunțat Casa Albă, care speră să ocupe acest post diplomatic cheie rămas vacant de doi ani, relatează Reuters.

Numirea lui Arthur B. Culvahouse, avocat și consilier al fostului președinte american Ronald Reagan, va trebuit confirmată de Senat.

Australia este un aliat-cheie al SUA în regiunea Asia Pacific, de o importanță strategică, unde China depune eforturi pentru a-și spori influența, în special în Marea Chinei de Sud, aflată în dispută.

În februarie, Trump l-a ales pe comandantul trupelor americane din Pacific, amiralul Harry Harris, ca ambasador în Australia, dar apoi l-a trimis în Coreea de Sud, în contextul amplificării tensiunilor cu Coreea de Nord în legătură cu programele sale nuclear și balistic.

În 2016, Culvahouse a condus campania lui Mike Pence pentru a fi desemnat de către Partidul Republican pentru postul de vicepreședinte.

În 1989, Reagan l-a decorat pe Culvahouse cu Medalia de Onoare pentru Serviciul Cetățeanului, a precizat Casa Albă în comunicatul transmis luni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...