/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Alegeri SUA 2018. Ce votează astăzi americanii, la mijlocul mandatului prezidenţial. Scrutinul, un test pentru Donald Trump

06 noiembrie 2018, ora 08:54

Aflat la jumătatea mandatului, preşedintele Donald Trump are, potrivit sondajelor, o popularitate de aproximativ 40%.

Liderul de la Casa Albă s-a implicat activ în campania electorală în speranţa că Partidul Republican va putea menţine majoritatea în Congresul SUA.

În scrutin vor fi desemnaţi 35 de membri ai Senatului (din totalul de 100) şi toţi cei 435 de membri cu drept de vot ai Camerei Reprezentanţilor.

În plus, vor avea loc alegeri regionale şi locale în zeci de state americane.

Conform proiecţiilor, Partidul Democrat are şanse reale de a obţine majoritatea în Camera Reprezentanţilor, iar republicanii ar putea menţine controlul asupra Senatului.

În ultima săptămână, preşedintele Donald Trump, un politician republican, a intensificat retorica antiimigraţie, acuzând Partidul Democrat că vrea menţinerea legislaţiei flexibile pentru a permite accesul străinilor în mod ilegal în Statele Unite. Trump a efectuat vizite electorale în statele Florida, Montana, Georgia, Tennessee, Ohio, Indiana, Missouri şi Virginia de Vest, pentru susţinerea candidaţilor republicani. Aflat vineri seară la un eveniment electoral desfăşurat în statul Virginia de Vest, Donald Trump a admis că există riscul ca republicanii să piardă controlul asupra Camerei Reprezentanţilor. “Se poate întâmpla acest lucru. Avem o situaţie foarte bună în cursa pentru Senat. Dar, ştiţi ceva? Eu, toată viaţa, ştiţi ce am spus: nu îmi fac griji, găsesc eu o soluţie”, a declarat Donald Trump.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram