00:31:12 24.04.2024
Stiri

Două documentare din R. Moldova, selectate pentru a fi premiate la concursul „ADAMI Media Prize 2018”, destinat statelor din Parteneriatul Estic: Câștigătorii vor fi anunțați la o gală organizată în Chișinău la finele lunii noiembrie

Social 06.11.2018 08:30 Vizualizări1849 Autor: Ziarul National
Două documentare din R. Moldova, selectate pentru a fi premiate la concursul „ADAMI Media Prize 2018”, destinat statelor din Parteneriatul Estic: Câștigătorii vor fi anunțați la o gală organizată în Chișinău la finele lunii noiembrie


Organizatorii concursului „ADAMI Media Prize 2018” au anunțat filmele și programele televizate, realizate în statele membre ale Parteneriatului Estic, care au cele mai mari șanse să fie premiate în acest an.

Printre acestea se regăsesc și două filme documentare, dar și două scurtmetraje realizate în R. Moldova.

Este vorba de documentarele „Legământ”, în regia Luciei Tăut, și de „Teatrul Mare din Soroca” al lui Eugeniu Popovici, ambele pelicule realizate la Studioul „Telefilm-Chișinău” al Comapniei „Teleradio Moldova”, precum și de scurtmetrajul „Cher ami” al lui Valeriu Andriuță, prezentat la „Jurnal TV”, și de „Motelul Struguraș”, autor Mihai Nichifureac de la „Moldova 1”.

Un juriu internațional, format din experți în domeniu din statele UE și ale Parteneriatului Estic, a ales, zilele trecute la Odesa, 22 cele mai bune documentare și programe televizate din 311 participante la concurs, realizate în R. Moldova, Georgia, Ucraina, Azerbaidjan, Armenia și Belarus.

Câștigătorii concursului vor fi anunțați în cadrul unei gale care va fi organizată pe 29 noiembrie curent la Sala cu Orgă din Chișinău, eveniment organizat sub patronajul președintelui Parlamentului, Andrian Candu.

Deținătorilor premiilor la fiecare din cele șase categorii li se va acorda și câte un premiu bănesc. Totodată, fiecare participant la concursul „ADAMI Media Prize 2018” cu experiență jurnalistică și cunoștințe de lucru în limba rusă, germană sau franceză are posibilitatea de a aplica pentru o bursă ADAMI pentru stagii la Deutsche Welle (Berlin, Germania), MDR (Leipzig, Germania) sau ARTE (Strasbourg, Franța).

Vedeți mai jos categoriile și nominalizările de la concursul „ADAMI Media Prize 2018”:







Concursul Premiul „ADAMI Media Prize” este finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei și de ProCredit Holding (Germania).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md