UTIL // Greșelile pe care le faci la depozitarea mâncării în frigider
Nu toată lumea știe regulile esențiale, care de cele mai multe ori însoțesc manualul de utilizare al frigiderului, motiv pentru care mâncarea se strică sau te poate îmbolnăvi grav. Este foarte important să înțelegi că cea mai rece zonă a unui frigider este raftul cel mai de jos. Dacă frigiderul are și congelator, atunci cea mai rece zonă este cea aflată sub congelator, scrie caplimpede.ro.
6. Nu puneți carnea crudă pe rafturile superioare!
Carnea trebuie să fie impachetată și așezată pe raftul cel mai de jos, în zona cea mai rece a frigiderului. Nu așezați niciodată carnea crudă pe unul dintre rafturile superioare, deoarece poate să curgă suc pe alimentele aflate pe rafturile de sub ea. Carnea crudă se păstrează întotdeauna separată de cea prelucrată termic. Acest lucru este deosebit de important dacă înainte de servire nu veți mai încălzi carnea prelucrată deja termic.
5. Nu puneți resturile de mâncare gătită pe rafturile de sus!
Alimentele care trebuie depozitate pe raftul cel mai de jos sunt peștele, salatele cu dressing, resturi de mâncare gătită și resturi de deserturi, mai ales dacă au frișcă.
4. Nu puneți la temperaturi foarte scăzute maionezele, lactatele, conservele și sticlele deschise!
Printre alimentele care pot fi păstrate pe rafturi mai puțin reci sau pe ușă se află produse lactate cum sunt brânza și untul, ouăle, conservele și sticlele deschise, dressingurile pentru salata și maionezele.
3. Nu mai împachetați legumele și fructele!
Salata și legumele se păstrează în sertarul pentru legume. Ele nu trebuie împachetate, pentru ca aerul să poată circula și ele să nu se strice prea repede. Dacă ați cumpărat salata într-un ambalaj de folie, trebuie să îl deschideți, pentru că aerul să ajungă la salată.
2. Nu mai puneți bananele în frigider!
Fructele nu se mai coc la frigider, dar fructele coapte pot să fie depozitate în sertarul de legume, pentru a nu continua procesul de coacere, respectiv pentru a nu ajunge să se strice fructele. O excepție: bananele țin mai mult la temperatura camerei decât la frigider, unde se coc mai repede.
1. Nu puneți preparate fierbinți în frigider!
Preparatele fierbinți se lasă să se răcească rapid, la temperatura camerei, apoi se acoperă și se așază la frigider. Frigiderele moderne echilibrează rapid aportul brusc de căldură.
MĂRTURII despre foametea organizată de sovietici în Basarabia: „Sătenii mergeau prin sat ca niște umbre fantomatice. Deseori, se prăbușeau la pământ și rămâneau întinși pe jos. Mai târziu venea cineva din familie să-i ridice. Dacă venea…”
Cerbi STOPAȚI la vamă. ANSA nu a admis pe teritoriul R. Moldova mai multe animale, deoarece agentul economic nu avea actele în regulă
Rusia pune în pericol MII de zboruri civile. Incidentele ar fi avut loc inclusiv în R. Moldova