/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC/ Sistarea activității ambasadei R. Moldova în Germania. Ce spune Ministerul de Externe la două luni distanță

missing
05 noiembrie 2018, ora 19:21

„La 7 septembrie 2018, poliția germană a anunțat misiunea diplomatic despre desfășurarea unui protest pe lângă sediul acesteia, organizată de comunitatea turcă. Ambasadorul R. Moldova în Germania, Oleg Serebrian, unilateral a luat decizia de a sista temporar, pe durata protestelor din ziua respectivă, a activității misiunii diplomatice”, se spune într-un răspuns oferit deputatei Inna Șupac.

Totodată, ministerul precizează că la acel moment o parte din colaboratorii misiunii erau implicați în programul vizitei Ministrului Afacerilor Externe în Germania, iar în incinta ambasadei se aflau doar trei colaboratori care au părăsit clădirea pe durata desfășurării protestului, Conform instrucțiunilor ambasadorului pe loc a rămas asistentul consular. De asemenea, automobilele misiunii au fost transferate din perimetrul unde aveau loc acțiunile de protest, iar doi copii ai colaboratorilor misiunii au fost chemați acasă.

În același răspuns se spune că potrivit informațiilor oferite de Ambasadorul Serebrian nici unul din colaboratorii misiunii și membrii familiilor lor nu au primit amenințări personale.

Amintim că la 7 septembrie curent câteva portaluri de știri a publicat informații precum că ambasada R. Moldova în Germania și-a sistat activitatea din cauza unor amenințări. Informațiile au fost negate de ambasadorul R. Moldova în Germania, însă ulterior activitatea misiunii diplomatice a fost sistată.

Foto: FB/Inna Supac

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram