‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn Olanda a fost asamblată maşina automatizată ce recoltează broccoli

În Olanda a fost asamblată maşina automatizată ce recoltează broccoli

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Lipsa forței de muncă este una dintre cele mai actuale probleme a industriei fructelor și legumelor în întreaga lume și este deosebit de pronunțată în timpul recoltării. Broccoli este o legumă populară şi aparţine segmentului de legume scumpe, dar recolta trebuie adunată rapid și la timp, deoarece căpăţânile încep să înflorească. Încercările de a mecaniza și de a automatiza recoltarea câmpurilor cu broccoli au fost întreprinse pe parcursul mai multor ani, însă sarcina nu este deloc uşoară.

Compania olandeză de construcție a mașinilor Tumoba lucrează la această sarcină din 2002 și până în prezent a creat un prototip de mașină automată de recoltat broccoli. Aceşti roboţi vor fi accesibili pe piață în anul 2020. La moment, mașina creată identifică cu succes căpăţânile care sunt gata pentru recoltare și le taie cu ușurință.

Spre deosebire de prototipul anterior, frunzele nu mai încurcă la funcționarea mașinii. În prezent, prototipul lucrează hidraulic, dar deja la anul maşina va putea fi conectată la curent electric . Acum compania caută un producător care este gata să participe la dezvoltarea prototipului următor.

Dezvoltatorii cred că, în versiunea finală maşina va arăta ca o platformă mare de recoltare cu o anumită lățime de lucru, care recoltează simultan un anumit număr de rânduri. Mașina va fi echipată cu roți care se rotesc la 90 de grade, astfel încât să se poată muta cu ușurință de la o bandă de lucru la alta. Aceasta se poate deplasa înainte și înapoi. Productivitatea este determinată de lățimea mașinii și de numărul de secțiuni de curățare.

Potrivit reprezentantului companiei „Tumoba” Henk Molenaar, cu viteza de procesare a unei căpăţâni de 6 secunde, o mașină cu 10 secțiuni de curățare, poate obține productivitatea, în funcție de procentul de căpăţâni ce au atins maturitatea de recoltare, de 3- 6 mii de bucăți pe oră.

Mașina este deja capabilă de a recolta selectiv, în funcție de setările alese. Aceasta taie căpăţânile ce au o anumită dimensiune şi masă. Căpăţânile mai mici și mai ușoare, sunt omise. La fel, poate fi setată lungimea tulpinei ce va fi lăsată.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›