/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Programul de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție a fost lansat la nivel internațional

missing
05 noiembrie 2018, ora 14:10

Ministrul Gaburici prezentând avantajele obținerii cetățeniei R. Moldova a menționat posibilitatea de a călători în peste o sută de țări, inclusiv în spațiul Shenghen, țările CSI etc. Acesta a mai precizat că noi avem acces la mai multe piețe de desfacere inclusiv UE, CSI, Turcia cu care avem acorduri bilaterale, iar acum se lucrează și cu China.

Potrivit ministerului, scopul Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție constă în consolidarea percepției și a competitivității Republicii Moldova pe plan internațional, în vederea atragerii investițiilor străine directe în domeniile de dezvoltare strategică stabilite de Guvern. Potrivit programului, un investitor străin va putea obţine cetăţenia Moldovei dacă va aloca minimum 100 de mii de euro în Fondul de dezvoltare durabilă sau cel puţin 250 de mii de euro într-un domeniu strategic de activitate.

În cadrul conferinței internaționale, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că Guvernul a elaborat acest instrument având la bază bunele practici internaționale, totodată Chiril Gaburici a precizat că învingătorul concursului public de atribuire a contractului de prestare a serviciilor publice de elaborare, implementare și promovare internațională a Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție pentru Guvernul Republicii Moldova este un partener cu o experiență internațională vastă în zeci de țări, se spune într-un comunicat al MEI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram