09:59:59 19.04.2024
Stiri

Igor Dodon, AVERTISMENT pentru spicherul Candu: „Tot acest glamour se termină și se termină nu foarte bine”

Politică 05.11.2018 13:40 Vizualizări6719 Autor: Ziarul National
Igor Dodon, AVERTISMENT pentru spicherul Candu: „Tot acest glamour se termină și se termină nu foarte bine”


Întors recent din Rusia, președintele Igor Dodon a lansat un atac la adresa președintelui Parlamentului, Andrian Candu, care a declarat anterior că șeful statului nu are voie să candideze la alegerile parlamentare.

„În general, în ultima perioadă de timp, acolo foarte mult s-a adunat, nu știu cum este în rusă, aroganță în limba noastră de stat, moldovenească. Aroganța este un sentiment foarte periculos chiar și pentru un politician. Dar atunci când pierzi contactul cu pământul și începi undeva să planezi... Tot acest glamour se termină și se termină nu foarte bine. Nu mă refer acum la cineva anume, dar trebuie să fii mult mai aproape de pământ în tot sensul bun al cuvântului. Trebuie să fii aproape de popor. Eu nu exclud că cineva are acolo ceva personal, un complex de inferioritate”, a declarat astăzi Igor Dodon, în cadrul unei conferințe în care a prezentat bilanțul vizitei sale la Moscova.

Citește și: Guvernarea NU va admite ca președintele Dodon să candideze la parlamentare. Candu: „Eu zic că el nu o să candideze, fiindcă NU are dreptul”. Urmează o nouă SUSPENDARE

De asemenea, șeful statului a precizat că sunt toate șansele ca dânsul să se regăsească pe lista Partidului Socialiștilor din R. Moldova la alegerile parlamentare din februarie 2019.

„Listele pentru alegerile parlamentare se prezintă începând cu 24 ianuarie. Voi lua o decizie dacă voi candida. Cei care se tem că voi candida își trădează emoțiile. Pe de o parte spun că-s puternici și nu se tem, dar vor să mă împiedice să candidez. Le-au mai rămas exact 25 de zile să mai facă legi. Voi veni cu o declarație specială la finele acestei legislaturi a Parlamentului. A fost cea mai de rușine perioadă pentru Moldova. Ei pot spune că președintele nu are dreptul să candideze, dar eu cred că am dreptul”, a adăugat Dodon.

Amintim că primul schimb de replici între Andrian Candu și Igor Dodon a avut loc la mijlocul anului 2017, după ce fostul vicepremier rus, Dmitri Rogozin, declarat persona non grata, a încercat să ajungă în R. Moldova pentru a „celebra” aniversarea de 25 de ani ai misiunii de pacificare din regiunea transnistreană.

Dodon știa că Rogozin nu va ajunge la Chișinău. Datul din deget al lui Dodon înseamnă încălcarea Constituției. Rămâne un mare semn de întrebare comportamentul domnului Dodon. Degetele arătate de Dodon mai pot fi și rupte”, l-a atenționat atunci Candu pe Dodon.

Imediat, Dodon i-a răspuns lui Candu. „Iar domnului spicher Andrian Candu, care o face pe îndrăznețul de la distanță, îi spun că pentru a demonstra dârzenie în politică trebuie să ai caracter și voință, să muncești, nu doar să intre în politica pe ușa din spate la totul de-a gata. Pentru a „rupe degetele” nu trebuie multă minte, dar trebuie cel puțin un pic de caracter. Vedem noi până la urma cine, cui și ce îi va rupe...”, a amenințat șeful statului, care în acel moment se ruga pentru „viitorul Moldovei” la mănăstirile de pe Muntele Athos.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md