05:16:23 18.04.2024
Stiri

O nouă achiziţie de ARMAMENT a României! Fondurile au fost deja transferate către SUA!

Știri 05.11.2018 11:19 Vizualizări962 Autor: Ziarul National
O nouă achiziţie de ARMAMENT a României! Fondurile au fost deja transferate către SUA!


România a transferat fonduri pentru achiziţionarea a încă trei unităţi balistice Patriot din Statele Unite, primul sistem urmând să devină funcţional în anul 2020, scrie monitorulapararii.ro.

Guvernul României a semnat un contract cu Armata americană şi a transferat fondurile către instituţii guvernamentale din SUA pentru cumpărarea a încă trei unităţi antiaeriene şi balistice Patriot. La fel ca în cazul primului sistem, care face obiectul unui contract din luna mai, unităţile balistice suplimentare au fost comandate prin intermediul secţiei de vânzări a Departamentului american al Apărării, anunţă compania Raytheon.

"România achiziţionează cel mai avansat, performant şi eficient sistem balistic tactic din lume", a declarat, conform comunicatului postat pe site-ul companiei, Mike Ellison, managerul de ţară Raytheon.

Ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, a confirmat că a fost făcută plata pentru încă trei sisteme de rachete sol-aer Patriot. "Prin achiziţionarea acestor trei noi sisteme, care se adaugă celui contractat deja în luna noiembrie 2017, se finalizează etapa I de înzestrare cu sistemul Patriot, cele patru instalaţii militare urmând să intre în dotarea Forţelor Aeriene Române, începând cu a doua parte a anului 2019, primul sistem fiind planificat pentru operaţionalizare la jumătatea anului 2020", a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Achiziţionarea sistemelor Patriot se înscrie în parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite. Sistemele balistice achiziţionate de România ar urma să devină operaţionale în anul 2020, notează agenţia Associated Press, explicând că cele trei unităţi Patriot comandate de România sunt în plus faţă de contractul de 3,9 miliarde de dolari semnat de Bucureşti cu Washingtonul în 2017.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md