Actorul britanic interpretează rolul principal în filmul bazat pe celebra serie de jocuri, dar Friend recunoaşte că abilităţile sale în mânuirea armelor nu sunt foarte bune, drept dovadă acesta s-a accidentat.

Din fericire, rana nu a fost serioasă, iar regizorul filmului, Aleksander Bach, va folosi această înregistrare video.

„M-am împuşcat în cap. Tragi în gol, dar armele aruncă alamă adevărată, cartuşe fierbinţi. Au cam 400 de grade. Cartuşele au ieşit, au atins pământul, au ricoşat şi m-au lovit la cap, care era descoperit”, a declarat actorul.

„A fost bine în cele din urmă, ceea ce mă surprinde, pentru că am mai avut răni la cap înainte şi au sângerat îngrozitor”, a mai spus Friend.
Aceasta nu este prima dată când Friend se răneşte pe platourile de filmare. Anterior, actorul a suferit un accident în timp ce filma pentru serialul „Homeland” şi s-a ales cu o cicatrice pe gât, cauzată de o arsură.

Rupert Friend, în vârstă de 33 de ani, a devenit celebru pentru rolul Mr. Wickham din filmul „Mândrie şi prejudecată” din 2005. El a mai jucat rolul locotenentului Kurt Kotler în filmul „Băiatul cu pijamale în dungi/ The Boy in the Striped Pyjamas” (2008) şi rolul prinţului Albert din filmul „Tânăra Victoria/ The Young Victoria” (2009).