Congresman american: SUA vor ajuta Republica Moldova, doar dacă va implementa reforme

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova va beneficia în continuare de sprijinul Statelor Unite, cu condiția continuării reformelor și ameliorării situației din sfera financiar-economică și din sistemul judecătoresc, spune congresmanul american Steve Chabot, care se află în vizită la Chișinău.

„Vizita mea este parte a unui turneu care cuprinde Republica Moldova, Letonia, Ungaria și Estonia. Faptul că am început șirul vizitelor cu țara d-voastră arată atenția deosebită și susținerea pe care SUA o acordă Moldovei în parcursul său european”, a spus Chabot, în cadrul unei întâlniri cu președintele Nicolae Timofti.

Cei doi oficiali au vorbit despre importanța independenței energetice a Republicii Moldova față de Federația Rusă. În acest context, șeful statului a menționat necesitatea continuării lucrărilor de construcție a gazoductului Iași-Chișinău, cu sprijinul României și al Uniunii Europene.

Timofti a mulțumit oficialului american pentru implementarea cu succes a Programului Compact, în rezultatul căruia au fost construite drumuri și sisteme de irigare. Președintele și-a exprimat speranța că programul Compact va avea continuitate în Republica Moldova.

Nicolae Timofti și Steve Chabot au discutat în final și despre securitatea regională.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...