/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Numărul populației Transnistriei a scăzut cu 20%. Autoritățile locale: situaţia demografică „este destul de dificilă”

03 noiembrie 2018, ora 18:27

Potrivit agenţiei INFOTAG, datele Serviciului de statistică din regiune arată că au fost înregistraţi 3 068 de nou-născuţi vii (-9,9%), iar numărul persoanelor decedate este aproape cu 63% mai mare – 4 992 persoane. Totodată, au decedat 18 copii sub un an (-28%).

În Transnistria principalele cauze de deces rămân, la fel, bolile cardiovasculare – 1 726 de persoane, constituind peste o treime din numărul decesurilor. Apoi urmează neoplasmele – 922 şi afecţiunile sistemului nervos – 706.

Referitor la migraţia populaţiei, în această perioadă din regiune au plecat 3195 de persoane, dar au venit cu traiul 2 335 de persoane (de regulă, este vorba de cetăţenii Moldovei care au mai locuit aici, au obţinut cetăţenia transnistreană, care este mai atractivă din cauza vârstei mai mici de pensionare, iar în regiune tarifele la serviciile comunitare sunt mai mici).

Potrivit datelor guvernului regiunii, situaţia demografică în Transnistria „este destul de dificilă”. În ultimii 10 ani, numărul populaţiei s-a redus cu 58,5 mii persoane (11,1%), constituind la sfârşitul anului trecut 469 mii persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram