17:17:01 18.04.2024
Stiri

Buveta unde se beau apele MINERALE la una dintre cele mai importante stațiuni balneoclimaterice din R. Moldova, RENOVATĂ: Vizitatori din 50 de țări ale lumii

Social 02.11.2018 14:19 Vizualizări3971 Autor: Ziarul National
Buveta unde se beau apele MINERALE la una dintre cele mai importante stațiuni balneoclimaterice din R. Moldova, RENOVATĂ: Vizitatori din 50 de țări ale lumii CNSM


Buveta unde se beau apele minerale de la stațiunea balneoclimaterică „CODRU”, una dintre cele mai importante din Republica Moldova, a fost renovată, anunță Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova.

Buveta a fost construită încă în anul 1978 și de atunci nu fusese renovată niciodată, chiar dacă anual la stațiunea „CODRU” să tratează peste 10 mii de persoane, inclusiv vizitatori din peste 50 de țări ale lumii, potrivit lui Simion David, directorul acestei stațiuni balneoclimaterice.

Nicolae Melnic, șef de secție în cadrul stațiunii balneoclimaterice „CODRU”, spune că apa minerală de aici are proprietăți curative deosebite. Apa respectivă este recomandată cu scop profilactic în patologii gastro-intestinale și maladiile rinichilor; boala ulceroasă a stomacului; gastrite cronice cu hipoaciditate; tulburări motrice; hepatice cronice; colecistite și pancreatite cronice; diabet zaharat.

Menționăm că stațiunea „CODRU” este primul așezământ de acest tip din Republica Moldova, situat în zona centrală a Codrilor. Sanatoriul își desfășoară activitatea din anul 1959 și are o capacitate de 460 de locuri. Izvoarele cu ape minerale curative din zona respectivă constituie o sursă importantă pentru tratament, iar calitatea aerului în zona satului Hârjauca este recunoscută ca fiind cu efect terapeutic.

În stațiune se tratează maladii ale aparatului digestiv, ale sistemului nervos central și periferic, ale aparatului locomotor, ale căilor respiratorii, maladiile ginecologice, maladiile sistemului urinar. Sanatoriul oferă următoarele resurse și servicii pentru tratament: buveta cu apă minerală; băi cu nămol; salina; secție de fizioterapie; cabinet stomatologic; cantină; cabinet de ultrasonografie; cabinete de masaj; fitocabinet etc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md