10:21:29 24.04.2024
Stiri

Douăsprezece cazuri de RABIE timp de jumătate de lună în R. Moldova, inclusiv la un LUP în apropiere de Camenca: Mii de persoane merg anual la medici pentru a solicita asistență antirabică

Social 02.11.2018 12:19 Vizualizări1628 Autor: Ziarul National
Douăsprezece cazuri de RABIE timp de jumătate de lună în R. Moldova, inclusiv la un LUP în apropiere de Camenca: Mii de persoane merg anual la medici pentru a solicita asistență antirabică
Poză simbol


În ultima jumătate de lună, în R. Moldova au fost înregistrate 12 cazuri de rabie, confirmate la laborator.

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, cazuri de rabie au fost înregistrate la șase bovine - trei în raionul Ungheni și câte unul în raioanele Ștefan Vodă, Cantemir și Nisporeni.

Totodată, aceeași maladie a fost confirmată la două vulpi în raioanele Ungheni și Cantemir, dar și la un câine în raionul Telenești.

Rabia a fost înregistrată, în aceeași perioadă, și la două pisici din Slobozia și Grigoriopol, dar și la un lup în regiunea orașului Camenca.

Datele Agenției Națiuonale pentru Sănătate publică arată că, anual, în Republica Moldova se adresează la medic după asistenă antirabică circa 4 500 - 5 000 de persoane agresate de animale.

Principala sursă de infecție pentru om sunt vulpile care, fiind în căutarea hranei, se deplasează în localităţi, fâşii forestiere adiacente, unde sunt frecvent ţinute animalele domestice care, fiind agresate de vulpile bolnave, ulterior devin o sursă de infecţie. O altă sursă de răspândire a rabiei o reprezintă câinii fără stăpân, numărul cărora creşte vertiginos.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md