12:00:59 28.03.2024
Stiri

Liberalul Ghimpu, DESFIINȚAT de Năstase, pe care l-a invitat la dialog: „Oamenii îl URĂSC mai mult decât pe Roșca”

Partide/Comunicate 02.11.2018 11:20 Vizualizări4159 Autor: Ziarul National
Liberalul Ghimpu, DESFIINȚAT de Năstase, pe care l-a invitat la dialog: „Oamenii îl URĂSC mai mult decât pe Roșca”


Președintele Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, nici nu vrea să audă de propunerea liberalului Mihai Ghimpu, care a îndemnat partidele de opoziție, inclusiv PAS, PPDA și PLDM, să se așeze la masa negocierilor cu PL și să-și coordoneze candidații în cele 51 de circumscripții electorale.

„Suntem deschiși pentru toți oamenii de bună credință, dar printre ei Ghimpu nu se înscrie. Oamenii îl urăsc mai mult pe Ghimpu decât pe Roșca. Pentru că i-a trădat, iar eu cum să coalizez cu un individ care a trădat?”, a întrebat Năstase, în cadrul unei emisiuni la „Jurnal TV”.

Totuși, Năstase a subliniat că deja discută cu oameni din cadrul PL și aceștia ar putea face parte din Blocul electoral „ACUM”, format de PPDA și PAS.

Amintim că Mihai Ghimpu i-a îndemnat ieri pe Maia Sandu și Andrei Năstase să accepte discuțiile privind coordonarea acțiunilor în ceea ce privește desemnarea candidaților comuni în circumscripțiile electorale.

„Dacă nu ne unim, atunci în circumscripții vor câștiga PD și PSRM. Eu propun ca într-o circumscripție să fie susținut candidatul nostru, iar în alta – candidatul lor. Eu am sunat-o pe Maia Sandu ca să vorbesc despre asta, dar nu mi-a răspuns”, a menționat acesta.

În același timp, șeful PL refuză să treacă filtrul de integritate convenit de PAS și PPDA și nu le va permite nici reprezentanților PL să facă acest lucru.„Eu să trec integritatea la Maia Sandu? Să se filtreze cu cine vrea, numai nu cu mine. Asta e o rușine, trebuie să ai obraz. Ce înseamnă filtru? Niciun candidat al PL nu va trece filtrul ei, noi nu suntem o șaică pe care Maia Sandu să-o treacă prin strungă. Să și-i treacă pe ai”, a subliniat liberalul.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md