11:25:50 19.04.2024
Stiri

PLDM este ținut la DISTANȚĂ de PAS și PPDA, iar liderul formațiunii recunoaște că neacceptarea în blocul comun „poate fi numită și ȚEAPĂ”

Partide/Comunicate 02.11.2018 11:00 Vizualizări2227 Autor: Ziarul National
PLDM este ținut la DISTANȚĂ de PAS și PPDA, iar liderul formațiunii recunoaște că neacceptarea în blocul comun „poate fi numită și ȚEAPĂ”


Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) își dorește să fie o componentă cu drepturi depline a Blocului electoral „ACUM”, alături de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), dar nu să delege doar câțiva oameni pentru alegerile parlamentare din februarie 2019. Declarația a fost făcută de liderul PLDM, Tudor Deliu, ieri-seară în cadrul emisiunii „Puterea a patra”.

Deliu recunoaște că a avut întâlniri separate cu Maia Sandu și Andrei Năstase, iar în cadrul acestora avea impresia că se poate ajunge la un compromis în privința formării viitorului bloc electoral dintre PAS-PLDM-PPDA. Lucrurile se schimbau radical, atunci când la întâlniri veneau ambii lideri ai opoziției.

„PAS și PPDA ne propun să delegăm câteva persoane pe lista comună a lor. Noi nu ne temem de filtre, pentru că PLDM s-a filtrat. Azi din PLDM fac parte persoanele care au rezistat tuturor presiunilor care au fost făcute asupra lor. Cei care s-au simțit cu pufușor pe botișor s-au dus și au rămas oameni integri. Însă, sincer, participarea doar cu câteva persoane pe listă, dar nefiind persoană juridică componentă a blocului, aceasta presupune din start că PLDM nu este concurent electoral, iar nefiind concurent electoral nu te bucuri de foarte multe prerogative legale chiar ajungând în Parlament”, argumentează Deliu.

Sursa citată mai spune că reprezentanții PLDM au primit invitație să participe sâmbătă la anunțarea angajamentelor Blocului electoral „ACUM”, dar în calitate de oaspeți.

Faptul că PLDM face parte din Mișcarea de rezistență „ACUM”, dar nu a fost invitat să facă parte cu drepturi depline și din blocul electoral „poate fi numită și țeapă”, spune Tudor Deliu. Totuși, liberal-democratul speră că lucrurile se vor schimba. „Anunțarea angajamentelor nu înseamnă crearea blocului electoral. Oficial, nu este creat acest bloc. Blocul se creează în conformitate cu prevederile Codului electoral și se înregistrează de Comisia Electorală Centrală”, a subliniat președintele PLDM.

Politicianul a mai adăugat că modalitatea de participare a PLDM la următoarele alegeri parlamentare va fi decisă la ședința Consiliului Politic Național al formațiunii, care va avea loc pe 11 noiembrie. „Conform statutului, modalitatea de participare o determină Consiliul. I-am invitat și pe dumnealor (PAS și PPDA, n.r.) să participe la ședință, pentru că eu, președintele Deliu, nu pot să-mi asum o decizie pentru partid”, a mai adăugat liderul liberal-democraților.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md