02:10:14 29.03.2024
Stiri

Compensația bănească anuală acordată cadrelor didactice NU se va impozita

Social 01.11.2018 17:00 Vizualizări1065 Autor: Ziarul National
Compensația bănească anuală acordată cadrelor didactice NU se va impozita


Compensația bănească anuală acordată cadrelor didactice nu se va impozita. Parlamentul a stabilit astăzi că această compensație a profesorilor nu va fi inclusă în venitul brut, așa cum se făcea anterior.

Altă modificare prevede că la contribuabilii care încetează activitatea pe parcursul perioadei fiscale, cota impozitului pe venit constituie 1% din obiectul impunerii, dar nu mai puțin de 250 de lei pentru fiecare lună în care a desfășurat activitate.

Pentru contribuabilii care încetează activitatea pe parcursul perioadei fiscale, calcularea impozitului pe venit se efectuează prin aplicarea cotei impozitului asupra venitului din activități independente, care nu poate constitui mai puțin de 250 de lei pentru fiecare lună în care a desfășurat activitate.

Proiectul reglementează și cote TVA reduse, în mărime de 10%, la serviciile de cazare în hotel, hotel-apartament, motel, vilă turistică, bungalou, pensiune turistică, pensiune agroturistică, camping, sat de vacanţă sau tabără de vacanţă prestate de către agenţii economici.

Cote TVA, reduse cu 10% se vor aplica și la produsele alimentare, băuturi, cu excepţia mărfurilor supuse accizelor, livrate de către agenţii economici în cadrul desfășurării activităţilor de cazare şi/sau alimentaţie publică.

Proiectul a fost susținut, în lectură finală, de către 57 de deputați din cei prezenți la ședință.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md