Rusia a impus sancțiuni împotriva a 322 de cetățeni și 68 de companii din Ucraina

Rusia a impus joi sancţiuni financiare împotriva elitei politice a Ucrainei, îngheţând activele de pe teritoriul rus a sute de politicieni şi oficiali ucraineni, precum şi ale mai multor companii ce aparţin unor oameni de afaceri ucraineni,

Premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret guvernamental care introduce măsuri economice speciale împotriva a 322 de cetățeni ucraineni și 68 de companii.

„Se introduc măsuri economice speciale împotriva persoanelor fizice și juridice din Ucraina, care prevăd blocarea (înghețarea) activelor, a titlurilor de valoare și de proprietate pe teritoriul Rusiei și interdicția privind transferul de fonduri (ieșiri de capital) din Rusia“, se arată în document.

Printre cei cărora li se aplică sancțiunile se numără judecătorii Curții Constituționale, deputați ai Radei Supreme, oficiali ai administrației prezidențiale din Ucraina, conducătorii companiilor mari de stat.

De asemenea, printre aceștia figurează fiul preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, Olexiy, contracandidata ucraineană Iulia Timoşenko, şeful Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasil Hrystak, ministrul de interne Arsen Avakov şi magnatul miliardar Viktor Pinciuk.

Sancţiunile vizează de asemenea câteva companii, inclusiv compania producătoare de pelete minereu de fier Ferrexpo, producătorul de carne de pasăre MHP şi cel mai mare exportator ucrainean de ulei din floarea soarelui Kernel.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.