Comisia Electorală Centrală a lansat versiunea nouă a paginii web www.voteaza.md

Comisia Electorală Centrală (CEC) a lansat versiunea nouă a paginii web www.voteaza.md.

Astfel, CEC pune la dispoziția alegătorilor, dar și a tinerilor care urmează să devină alegători, un site care să le dea răspuns la orice întrebare ce ține de procesele electorale de la noi din țară.

Totodată, pagina reprezintă și o platformă pentru publicarea materialelor produse în cadrul diferitor campanii de informare și educație electorală realizate de CEC și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE).

Pagina www.voteaza.md conține rubrici, precum: „Procesul Electoral” cu informații despre sistemul electoral mixt, „Secțiile de votare” cu harta și adresele secțiilor de votare de pe teritoriul Republicii Moldova și celor din străinătate, „Fii informat” cu subrubricile ”Legislația electorală” și „Întrebări frecvente”.

Tot la ultima rubrică pot fi găsite link-uri către pagini ale unor instituții oficiale și dicționarul „DEX electoral” care conține articole cu noțiuni utile. Alte materiale informative de educație electorală plasate pe site sunt: broșuri, pliante, postere, infografice, spoturi informative și motivaționale.

O noutate pentru site este că platforma voteaza.md a fost adaptată pentru persoanele cu dizabilități de vedere și de auz, a precizat organul electoral.

Platforma online de educare electorală www.voteaza.md, a fost modernizate în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasadei Marii Britanii la Chișinău, prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.