/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

În Armenia a fost dizolvat Parlamentul. Urmează alegeri anticipate

01 noiembrie 2018, ora 15:41

Niciun deputat nu a votat pentru sau împotriva candidaturii prim-ministrului interimar al Armeniei, Nikol Pashinyan. 13 persoane s-au abținut. Pe pagina sa de Facebook, Pashinyan a felicitat cetățenii Armeniei pentru faptul că parlamentul a fost dizolvat legal.

Pe 16 octombrie, Pashinyan a demisionat în funcția de prim-ministru. Preliminar el a căzut de acord cu deputații ca aceștia să nu-l aleagă repetat. Pashinyan a făcut acest pas pentru a organiza alegeri parlamentare extraordinare în Armenia. Pentru prima dată, Pashinyan nu a fost ales premier pe 24 octombrie.

Alegerile parlamentare vor avea loc nu mai devreme de 30 de zile după dizolvarea sa și nu mai târziu de 45 de zile. Ziua alegerilor va fi numită de Președintele Armeniei.

Nikol Pashinyan a devenit prim-ministru al Armeniei în luna mai a acestui an. Acest lucru a fost precedat de proteste în masă împotriva numirii lui Serzh Sargsyan la acest post, care a fost președintele țării de mai mulți ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram