11:32:45 24.04.2024
Stiri

Ghimpu, NERVOS pe „filtrul Maiei Sandu”: „Prin această STRUNGĂ să-i treacă pe ai ei”

Partide/Comunicate 01.11.2018 15:21 Vizualizări1987 Autor: Ziarul National
Ghimpu, NERVOS pe „filtrul Maiei Sandu”: „Prin această STRUNGĂ să-i treacă pe ai ei” captură


Liberalul Mihai Ghimpu speră că Maia Sandu și Andrei Năstase vor accepta discuțiile privind coordonarea acțiunilor în ceea ce privește desemnarea candidaților comuni în circumscripțiile electorale, pentru că, spune el, în caz contrar vor avea de câștigat reprezentanții socialiștilor și democraților. În același timp, șeful PL refuză să treacă filtrul de integritate convenit de PAS și PPDA și nu le va permite nici reprezentanților PL să facă acest lucru.

„Am propus să ne așezăm la masa discuțiilor și să coordonăm candidații din circumscripții. Să fi fost din două tururi alegerile, atunci era altceva. Vedem că nu e posibil de făcut un bloc. Ei sunt cu ACUM, iar noi nu cu ACUM, deoarece luptăm din 1988. Pe circumscripții va fi greu. Este clar că aceste două partide (PAS și PPDA) nu vor avea majoritatea. Dacă nu ne unim, atunci în circumscripții vor câștiga PD și PSRM. Votul util e atunci când au loc alegerile președintelui republicii și primarilor. Eu propun ca într-o circumscripție să fie susținut candidatul nostru, iar în alta – candidatul lor. Eu am sunat-o pe Maia Sandu ca să vorbesc despre asta, dar nu mi-a răspuns”, a declarat astăzi Mihai Ghimpu.

Politicianul este de părere că nimeni nu trebuie acum să-și arate mușchii, dar să se gândească la interesele cetățenilor. „Eu să trec integritatea la Maia Sandu? Eu, care din 1988 lupt, am adus limba română, alfabetul, studiile în România… Nu eu l-am votat pe Candu președinte al Parlamentului. Ea l-a votat. Maia Sandu a fost la guvernare după alegerile din 2014. A fost cu PD. Să se filtreze cu cine vrea, numai nu cu mine. Asta e o rușine, trebuie să ai obraz. Ce înseamnă filtru? Niciun candidat al PL nu va trece filtrul ei, noi nu suntem o șaică pe care Maia Sandu să-o treacă prin strungă. Să și-i treacă pe ai ei. Asta-i joacă pentru a manipula cetățenii”, crede liberalul.

Acesta nu exclude nici faptul că PPDA și PAS ar putea avea înțelegeri ascunse cu Dodon și Plahotniuc și din acest motiv vor refuza să colaboreze cu PL. „Dacă nu vor să colaboreze cu liberalii, atunci la mijloc este ceva. O să vedem. Noi avem echipă bună, experiență. Eu am mai văzut eroi ca Năstase care spun că noi o să venim la guvernare. De la independență încoace dreapta nu a avut niciodată majoritate. A fost nevoie de o coaliție cu un partid de centru”, a conchis Ghimpu.

De menționat că Maia Sandu a declarat ieri, în cadrul unei emisiuni televizate, că nu este împotriva ideii de a coordona candidații de dreapta în circumscripții, dar pentru ca să se întâmple asta aceștia ar trebui să treacă filtrul de integritate și cel de meritocrație.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md