20:37:32 28.03.2024
Stiri

FOTO // Sicriu pentru Igor Dodon și plângere penală la Procuratură pe numele actualului președinte

Social 01.11.2018 15:35 Vizualizări3975 Autor: Ziarul National
FOTO // Sicriu pentru Igor Dodon și plângere penală la Procuratură pe numele actualului președinte UNIREA-ODIP


Președintele R. Moldova, Igor Dodon, s-a ales astăzi cu un sicriu pe post de cadou din partea unioniștilor de la „UNIREA - ODIP”, în semn de protest față de decizia șefului statului de a înstrăina, în anul 2007, pe când ocupa funcția de ministru al Economiei, terenul pe care se află Cimitirul Eroilor Români din Chișinău.

Pe sicriul dus astăzi la Președinție erau lipite poza șefului statului și următoarele mesaje: „Dodon – vânzătorul de morminte” și „Aici sunt eroii celor 18 națiuni europene”.

De asemenea, deciziile semnate de Igor Dodon cu privire la vânzarea terenului cimitirului au fost scoase pe foi, puse pe jos și presărate cu bănuți, sugerând interesele materiale pe care le-ar fi avut actualul șef al statului în această tranzacție.



„Vrem ca toată lumea să cunoască că, atunci când actualul președinte era ministru al Economiei, a permis vânzarea terenului pe care se află Cimitirul Eroilor Români, de pe bulevardul Decebal. Terenul a fost vândut cu încălcări ale legislației. Cu o viteză cosmică, în doar trei luni, s-au schimbat trei proprietari, au fost implicate cinci ministere, iar oamnenii care făceau parte din Comisie au avut parte de o ascensiune pe scară ierarhică”, a declarat la protest Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”.

CITIȚI și Președintele Dodon este acuzat că ar fi VÂNDUT ILEGAL terenul pe care este situat Cimitirul Eroilor Români din Chișinău


Menționăm că unioniștii vor merge vineri, 2 noiembrie, la Procuratura Generală pentru a depune o plângere pe numele lui Dodon cu privire la decizia acestuia de a înstrăina terenul Cimitirului Eroilor Români din capitală.

Cimitirul Eroilor din Chișinău a fost înființat în anul 1918, la finalul Primului Război Mondial. Deși are o valoare spirituală atât pentru Republica Moldova, cât și pentru alte țări, locul de veci nu este inclus în Registrul monumentelor și nu este protejat de stat. Acum, acest cimitir se află în paragină, iar unioniștii încearcă să-l aducă în ordine.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md