22:21:18 23.04.2024
Stiri

Un doctor în FILOLOGIE din Parlamentul R. Moldova NU a votat pentru introducerea LIMBII ROMÂNE în Constituție: „Aș vrea să știu cum se simte azi...”

Politică 01.11.2018 13:05 Vizualizări7082 Autor: Ziarul National
Un doctor în FILOLOGIE din Parlamentul R. Moldova NU a votat pentru introducerea LIMBII ROMÂNE în Constituție: „Aș vrea să știu cum se simte azi...” facebook/Nae Simion Pleșca


Proiectul de modificare a art. 13 din Constituție prin care limba oficială a R. Moldova să devină limba română a fost susținut astăzi de doar 21 de deputați liberal-democrați, liberali și popular-europeni.

Socialiștii, comuniștii și democrații nu au ridicat mâna pentru a introduce acest proiect pe ordinea de zi a Parlamentului, printre aceștia numărându-se și doctorul în filologie Nae-Simion Pleșca, dost deputat liberal-democrat, actual șef al Organizației Teritoriale Ciocana a Partidului Democrat.

Acest lucru a dezamăgit-o pe deputata liberal-democrată Maria Ciobanu, care anunțase în Parlament, imediat după votul eșuat, că îi va solicita președintelui României, Klaus Iohannis, să le retragă cetățenia română celor 64 de deputați moldoveni.

CITIȚI și Limba ROMÂNĂ, RESPINSĂ în Parlamentul R. Moldova: Pentru schimbarea din Constituție au votat doar 21 de deputați. „RUȘINE!”

„Îi voi scrie nu numai președintelui României, domnului Klaus Iohannis, solicitând retragerea cetățeniei române deputaților moldoveni care nu au votat pentru introducerea adevărului științific în Constituție, LIMBA ROMÂNĂ, modificând astfel rușinosul art.13, dar de asemenea voi cere insistent președintelui Academiei de Științe, domnului Gheorghe Duca, să-i retragă deputatului Nae-Simion Pleșca titlul științific „Doctor în filologie”. Aș vrea să știu cum se simte azi domnul Mihai Cimpoi, fără „ajutorul" căruia Nae-Simion Pleșca nu ar fi văzut în vecii vecilor acest prestigios titlu științific...”, a răbufnit fosta profesoară de limbă română, actuală deputată în Parlamentul R. Moldova.

Nae-Simion Pleșca nu a răspuns acuzațiilor venite de la fosta sa colegă de partid.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md