21:40:08 28.03.2024
Stiri

Primarul satului în care 70% din cetățeni au un loc de muncă, fiecare a cincea familie având o afacere, a DECEDAT

Social 01.11.2018 13:39 Vizualizări8917 Autor: Ziarul National
Primarul satului în care 70% din cetățeni au un loc de muncă, fiecare a cincea familie având o afacere, a DECEDAT
Vladimir Cociorvă


Primarul satului Brăviceni din raionul Orhei, Vladimir Cociorvă, care urma să împlinească 60 de ani peste o lună, a decedat în urma unui accident vascular cerebral.

Vladimir Cociorvă a condus Brăviceniul din anul 1999, cu o mică pauză între anii 2001-2005, când a fost deputat în Parlament, și a reușit să transforme satul într-una dintre cele mai prospere localități din R. Moldova.

Într-un reportaj publicat anterior de Ziarul NAȚIONAL se arăta că 70% dintre locuitorii satului aveau un loc de muncă la ei acasă, iar fiecare a cincea familie din localitate gestiona câte una sau mai multe afaceri, în special în domeniul lactatelor și cărnii. În 2014, de exemplu, locuitorii satului vânduseră produse în sumă de peste 40 de milioane de lei.

CITIȚI și R. Moldova: Satul businessmenilor. Brăviceni este satul în care fiecare a cincea familie are una sau mai multe afaceri

Directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Viorel Furdui, presupune că accidentul s-ar fi întâmplat din cauza unor presiuni la care era supus primarul în ultimul timp.

„Un om exceptional, activ, puternic și foarte respectat de comunitatea locală pe care o conduce de mulți ani și de către noi toți din cadrul APL! O personalitate deosebită și unicală, care a readus la viață satul său natal și a insuflat speranță majorității locuitorilor din Brăviceni, prin crearea locurilor de muncă și dezvoltarea satului. Este o tragedie enormă pentru toți: famlie, Brăaviceni și toată echipa de primari! Regretăm foarte mult această piredere enormă! Știm că a fost supus unor presiuni enorme care se vede că și-au pus amprenta pe destinul său. Dumnezeu să-l odihnească în pace și să-l păstrăm pentru totdeauna în memoria noastră așa cum l-am știut: patriot al satului natal, al țării, puternic, muncitor și plin de viață! Odihnește te în pace, dle PRIMAR!”, a scris Viorel Furdul pe Facebook.

În ultimii ani, Vladimir Cociorvă aderase la Partidul Democrat. Surse apropiate PD ne-au declarat că Vladimir Cociorvă urma să fie desemnat în calitate de candidat la alegerile parlamentare în circumscripția din care face parte și localitatea care a condus-o din 1999.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md