05:25:23 18.04.2024
Stiri

Coordonatorul federal al Germaniei pentru relaţii cu Rusia, Asia Centrală şi ţările Parteneriatului Estic va efectua o vizită în R. Moldova la începutul anului viitor

Politică 01.11.2018 13:00 Vizualizări1239 Autor: Ziarul National
Coordonatorul federal al Germaniei pentru relaţii cu Rusia, Asia Centrală şi ţările Parteneriatului Estic va efectua o vizită în R. Moldova la începutul anului viitor


Parcursul european al Republicii Moldova rămâne o prioritate, iar Guvernul este ferm angajat în implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Declarația îi aparține premierului Pavel Filip și a fost făcută în cadrul întrevederii de la Minsk pe care a avut-o cu Dirk Wiese, coordonatorul federal pentru relaţii cu Rusia, Asia Centrală şi ţările Parteneriatului Estic.

Întâlnirea a avut loc în marja reuniunii Grupului de bază al Conferinţei pe probleme de securitate de la Munchen, iar cei doi oficiali au discutat despre procesul de reglementare transnistreană și situația curentă privind integrarea europeană a Republicii Moldova.

Un comunicat de presă al Guvernului arată că Pavel Filip a apreciat caracterul constructiv al relațiilor bilaterale moldo-germane și a mulțumit pentru sprijinul politic de durată acordat în procesul de soluționare a conflictului transnistrean, în special pe parcursul președinției germane în OSCE.

Totodată, premierul a exprimat recunoștință Germaniei pentru susținerea rezoluției privind retragerea forțelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, în cadrul Adunării Generale ONU.

Aceeași sursă precizează că Dirk Wiese a apreciat eforturile Republicii Moldova în acest sens și a reconfirmat susținerea Germaniei pentru realizarea agendei europene a republicii noastre.

La finalul întrevederii, premierul Pavel Filip l-a invitat pe Dirk Wiese să viziteze Republica Moldova, iar oficialul german va onora invitația la începutul anului viitor.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md