18:17:26 16.04.2024
Stiri

Cadouri ELECTORALE pentru Dodon de la Putin: KAMAZ-uri, excluderea de taxe vamale pentru produsele moldovenești și amnistierea muncitorilor migranți

Politică 01.11.2018 12:00 Vizualizări1860 Autor: Ziarul National
Cadouri ELECTORALE pentru Dodon de la Putin: KAMAZ-uri, excluderea de taxe vamale pentru produsele moldovenești și amnistierea muncitorilor migranți


Federația Rusă ar putea exclude, de la 1 ianuarie 2019, taxele vamale la importul fructelor, legumelor și conservelor din R. Moldova, dar și să amnistieze cetățenii moldoveni care lucrează în acest stat și au încălcat legislația migrațională de la Moscova.

Cel puțin, așa declară președintele Igor Dodon, care se află într-o vizită de două zile în Federația Rusă.

Potrivit lui Dodon, aceste decizii i-au fost comunicate în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Totodată, Igor Dodon s-a lăudat că Federaţia Rusă va dona R. Moldova autospeciale de tip „KAMAZ”, „tehnică este extrem de necesară administrațiilor locale și locuitorilor din mai multe localități din țara noastră, deoarece ea va asigura servicii calitative, care vor îmbunătăți condițiile de viață și vor spori gradul de siguranța ecologică”.

„În cadrul dialogului (cu Vladimir Putin - n.r.) privind problemele din domeniul cooperării umanitare, am convenit de comun acord să declarăm anul 2019 – Anul Republicii Moldova în Federația Rusă, iar 2020 – Anul Federației Ruse în Republica Moldova, precum și să elaborăm un plan de activități comune. M-am adresat către președintele Federației Ruse cu rugămintea de a analiza posibilitatea creșterii semnificative a numărului de burse pentru cetățenii moldoveni care doresc să studieze la universitățile din Federația Rusă, începând cu următorul an de învățământ”, a adăugat Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md