22:32:04 16.04.2024
Stiri

Maia Sandu și Andrei Năstase au trecut prin fața comisiei de INTEGRITATE, dar nu știu încă VERDICTUL. Deja și-a început lucrările comisia pentru „MERITOCRAȚIE”. Ce spune lidera PAS despre faptul că Usatîi ar discuta cu Năstase

Partide/Comunicate 01.11.2018 10:00 Vizualizări3770 Autor: Ziarul National
Maia Sandu și Andrei Năstase au trecut prin fața comisiei de INTEGRITATE, dar nu știu încă VERDICTUL. Deja și-a început lucrările comisia pentru „MERITOCRAȚIE”. Ce spune lidera PAS despre faptul că Usatîi ar discuta cu Năstase


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, susține că încă nu a fost stabilită lista finală a blocului electoral „ACUM”, format din reprezentanții formațiunii pe care o conduce, Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA) și exponenți ai societății civile. Totuși, politiciana declară că majoritatea celor care se vor regăsi în lista comună pentru alegerile parlamentare au trecut deja primul filtru de integritate instituit de cele două partide, iar acum își va începe lucrările comisia care va selecta candidații în funcție de meritele care îi recomandă pentru a pretinde la fotoliul de deputat.

„Se lucrează încă la listă. Cei care și-au exprimat dorința de a candida au trecut de filtrul de integritate. Și-a început deja lucrările comisia pentru meritocrație. Eu am transmis dosarul la „Parlamentul Curat” și aștept verdictul lor. Același lucru l-a făcut și Andrei Năstase”, a declarat Maia Sandu ieri-seară, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Lidera PAS a precizat că blocul electoral „ACUM” va fi format din formațiunea pe care o conduce și PPDA. „Cei de la PLDM încă analizează oferta noastră de a delega potențiali candidați pe lista noastră, dar și în circumscripții. Și alte partide sunt binevenite să înainteze potențiali candidați. Până la urmă, contează cine se va regăsi în listă. Și unioniștii sunt bineveniți în echipa noastră. Este loc pentru toată lumea”, a precizat sursa citată.

Maia Sandu recunoaște că a fost contactată și de reprezentanții Partidului Liberal, care au solicitat anterior să facă front comun la alegerile parlamentare: „Cei de la PL au solicitat o întâlnire. O să discutăm cu ei. Noi ne dorim să participăm în alegeri cu o singură echipă, dar totul rămâne cum am stabilit (blocul electoral va fi format doar din PAS și PPDA n.r.). Sunt de acord cu cei din PL care spun că în circumscripții ar trebui să coordonăm lucrurile și să mizăm pe un singur candidat, dar e important că acești oameni să fie onești și să se bucure de încrederea cetățenilor”.

Dacă în ceea ce privește PL ar accepta coordonarea pentru candidații din circumscripții, atunci Maia Sandu nu ar face același lucru cu „Partidul Nostru” condus de Renato Usatîi. Președinta PAS nu crede în declarațiile lui Usatîi, care a spus recent că discută foarte des cu Andrei Năstase, inclusiv despre coordonarea și planificarea acțiunilor în campania electorală. „Din câte știu eu, ei nu au o relație. Noi am semnat un acord de colaborare cu PPDA, în care e stipulat cu cine colaborăm și cu cine nu. Sper să se respecte acordul. El nu-l ascult pe Usatîi. Din câte știm, nu e nicio colaborare între ei. Usatîi tot cheamă la boicotarea alegerilor, dar acest boicot convine guvernării”, a punctat politiciana.

Maia Sandu a mai adăugat că nu va accepta nicio coaliție postelectorală cu Partidul Democrat și că, în cazul preluării guvernării de către PAS și PPDA, cetățenii vor resimți schimbări spre bine peste șase luni. „Nu putem spune că după două luni se vor simți schimbările. Dar după șase luni cetățenii vor resimți rezultatele. Primele acțiuni pe care le vom face țin de garantarea statului de drept și începerea luptei cu marea corupție. Asigurarea unei justiții corecte va determina oamenii să deschidă afaceri, lumea va reveni în Moldova, se vor deschide locuri de muncă, se vor plăti impozite și vor fi salarii mai mari. Calculele făcute de noi sunt asumate. Noi știm de unde să luăm bani pentru majorarea salariilor”, a conchis fosta ministră a Educației.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md