Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Chirurgul basarabean Igor Tudorache a…

Chirurgul basarabean Igor Tudorache a realizat cu succes cel de-al treilea transplant pulmonar din România

libertatea.ro

Echipa Spitalului Clinic „Sfânta Maria” din Bucureşti, în frunte cu chirurgul basarabean Igor Tudorache, a efectuat cel de-al treilea transplant de plămâni din acest an. Pacientul care a primit plămânul are 34 de ani, este din București și se afla pe lista de așteptare pentru intervenție. Donatorul avea 21 de ani și era din Baia Mare.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, intervenția chirurgicală a durat mai bine de șase ore și a fost extrem de dificilă din cauza fibrozei chistice de care suferea pacientul.

Managerul spitalului, dr. Narcis Copcă, a declarat că starea bărbatului care a suferit intervenția este bună și, potrivit protocoalelor, se află într-o secție specială de terapie intensivă, unde este monitorizat.

Echipa Medicală de la Spitalul Clinic Sf. Maria a mai efectuat alte două transplanturi de plămâni, anul acesta. Cei doi bărbați care au fost operați anterior se simt foarte bine.

Donatorul de 21 de ani din Baia Mare, care se afla în moarte cerebrală, a salvat viețile a cinci oameni în total. În urma intervenției, medicii români au efectuat cinci transplanturi: unul pulmonar, două renale, unul de cord și unul hepatic, transmite ordineazilei.ro.