21:32:36 28.03.2024
Stiri

Dodon, decorat de Patriarhul rus Kirill: „Am exprimat speranța că Sanctitatea Sa ne va vizita țara în timpul imediat următor”

Politică 31.10.2018 16:38 Vizualizări1677 Autor: Ziarul National
Dodon, decorat de Patriarhul rus Kirill: „Am exprimat speranța că Sanctitatea Sa ne va vizita țara în timpul imediat următor”


Președintele R. Moldova, Igor Dodon, care efectuează o vizită de două zile la Moscova, a fost decorat astăzi de Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, cu Ordinul „Sf. Cuvios Serghie de Radonej”, gradul II.

Șeful statului raportează că distincția i-a fost acordată „pentru atenția acordată sprijinului activ al inițiativelor publice bisericești ale Bisericii Ortodoxe din Moldova”.

Igor Dodon și Patriarhul Kirill, care și-a anulat vizita în R. Moldova pe care urma să o întreprindă la finele săptămâni trecute, au discutat despre „chestiuni cu privire la sprijinirea valorilor ortodoxe și familiale în Republica Moldova”.

„Am menționat că popoarele noastre au valori spirituale comune și o Biserică ortodoxă comună. Biserica Moldovei este parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse. Așa a fost, este și, sunt sigur că așa va fi în continuare. Мajoritatea covîrșitoare a credincioșilor creștini ortodocși din Moldova sînt de aceeași părere. În plus, am pus în discuție termenele vizitei pastorale a Patriarhului Kirill în Moldova. Am exprimat speranța că Sanctitatea Sa ne va vizita țara în timpul imediat următor”, a scris Dodon pe Facebook.

Menționăm că, la Moscova, șeful statului va avea o întâlnire cu liderul Vladimir Putin, cu președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, și va ține un discurs în fața studenților de la Universitatea de Stat din Moscova M.V. Lomonosov.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md