‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 24 martie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMiezul de nucă din Ucraina, de două ori mai scump decât cel din Moldova

Miezul de nucă din Ucraina, de două ori mai scump decât cel din Moldova

‹ adv ›
‹ adv ›

În ultimii ani Ucraina a devenit un concurent acerb pentru Republica Moldova pe piața exportului de miez de nucă. Potrivit analiștilor EastFruit, chiar dacă Ucraina oferă nuci pentru export la un preț mai mare decât Moldova, acesta nu influențează în niciun fel vânzările în favoarea noastră.

Până în 2014, Moldova a exportat mai multe nuci decât Ucraina. Cu toate acestea, începând cu 2015, Ucraina a depășit Moldova în exporturi și continuă să fie în creștere. Exportul de miez de nucă din Moldova se menține la același nivel deja de câțiva ani, în timp ce în țara vecină exporturile sunt în creștere.

În 2017, veniturile producătorilor ucraineni din exportul de nuci au fost de 101,2 milioane de dolari, în timp ce producătorii moldoveni au exportat nuci în valoare de 98,0 milioane de dolari.

În prezent, pe piața internă a Moldovei, miezul de nucă costă în medie 4,0 USD/kg, în timp ce producătorii din Ucraina îl vând de două ori mai scump. În 2018, în Moldova, se prognozează o scădere atât a producției de nuci, cât și a calității acestora.

În același timp, în Ucraina se prognozează o creștere accentuată a producției de nuci la un nivel record. În prezent, Ucraina ocupă locul trei în lume în ceea ce privește exportul de miez de nucă, fiind depășită de Statele Unite și Mexic. Republica Moldova se clasează pe locul cinci.

Potrivit analiștilor EastFruit, în următorii ani, Uzbekistanul poate fi un concurent serios pentru Ucraina și Moldova. Și asta pentru că, atât producția de nuci, cât și exportul sunt în creștere.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii