duminică, 14 aprilie, 2024
17.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialePerformanțele hibrizilor de porumb DEKALB: Producție de 13,5 t/ha în gospodăria lui Nelu Pîslaru...

Performanțele hibrizilor de porumb DEKALB: Producție de 13,5 t/ha în gospodăria lui Nelu Pîslaru din Râșcani

Recomandate

Hibrizii DEKALB au înregistrat și în 2018 rezultate excepționale la producția de porumb. Calitatea hibrizilor a avut un rol esențial în reușita culturilor, iar genetica DEKALB și-a confirmat și în acest an performanțele.

Fermierul Nelu Pîslaru a testat, în acest an, în ferma sa hibridul DKC4717, care se adaptează cu ușurință la factorii de stres și la condițiile diferite de cultură. Hibridul are un grad crescut de toleranță la condiții de secetă și arșiță. A obținut astfel o producție de 13,5 tone la hectar, la o umiditate de 14,7% și o densitate de 68.000 de boabe germinabile/ha pe terenurile neirigate din Raionul Râșcani, satul Pociumbeni. Este cea mai bună recoltă obținută până acum de către Nelu Pîslaru în ferma sa.

„Avem o suprafață arabilă de 470 de hectare, din care în jur de 80 de hectare le cultivăm cu porumb. Suntem foarte mulțumiți de rezultatele foarte bune obținute anul acesta cu hibridul DKC4717, iar anul viitor vrem să cultivăm jumătate din suprafața totală de porumb cu hibrizii DEKALB. Vom folosi pentru însămânțare atât hibridul DKC4717, cât și alți doi hibrizi din grupe de maturitate diferite, potriviți pentru terenurile noastre, în funcție de recomandările experților de la DEKALB. Sperăm că și anul viitor vom obține rezultate remarcabile cu tehnologia DEKALB”, a declarat fermierul Nelu Pîslaru.

Și în acest sezon, DEKALB aduce pe piața din Republica Moldova hibrizi cu o genetică de ultimă generaţie, recunoscuți pentru producţiile stabile, adaptabilitatea lor în funcție de tipul de sol și condiţiile de cultură.

„În fiecare fermă, DEKALB face diferenţa cu genetica sa performantă, succesul fermierilor cu care colaborăm este şi succesul nostru cum este și cazul domnului Pîslaru. Cu noutăţile din portofoliul DEKALB şi rezultatele de anul acesta reuşim să punem Republica Moldova pe harta producţiilor performante de porumb din Europa. Fermierii care vor să se convingă de performanţele hibrizilor DEKALB şi să beneficieze de consultanţă de specialitate din partea companiei noastre, îi pot contacta pe reprezentanţii noştri regionali pentru oferte personalizate”, spune Ionuț Drobotă, Director de vânzari Monsanto Republica Moldova.

DKC4717 este un hibrid semi-timpuriu, se adaptează cu uşurinţă la factorii de stres şi condiţiile diferite de cultură, producţiile sunt caracterizate de stabilitate, garantând fermierilor profitul. Adaptabilitatea, potenţialul ridicat de producţie şi înflorirea timpurie sunt doar câteva dintre caracteristicile acestui hibrid. Alte avantaje ale hibridului: răspunde favorabil în condiţii de cultură intensivă valorificând aportul de îngrăşăminte, tolerează arşiţa şi seceta, ceea ce îl face pretabil să fie cultivat în orice zonă.

Pentru informații despre portofoliul de hibrizi DEKALB accesați pagina oficială de Facebook DEKALB Republica Moldova sau contactați direct reprezentanții de vânzări din Republica Moldova.

  • Eugeniu Fetescu, reprezentant vânzări, tel: +373-68 688 476
  • Valentina Furdui, reprezentant vânzări, tel: +373-69 094 811
  • Igor Afteniuc, reprezentant vânzări, tel: +373-68 956 757
Advertorial
Advertorialhttps://agrobiznes.md/publicitate
Conținut sponsorizat de parteneri (P)

Citește și ›

Advertoriale