(VIDEO) Jurnalistă RISE, urmărită de acasă până la serviciu imediat după publicarea investigației despre vilele lui Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Jurnalista RISE Moldova, Liuba Șevciuc, a fost urmărită de un provocator de meserie, în legătură cu activitatea sa jurnalistică. Cazul a avut loc a doua zi de la publicarea investigației „Paradisul oligarhului”, despre vilele din străinătate ale liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

Informația a fost comunicată în cadrul unei întâlniri cu o persoană implicată direct în acțiunea de filaj. Aceasta a descris cu lux de amănunte ce a făcut jurnalista pe parcursul zilei de 6 septembrie 2018 și a dezvăluit date veridice despre membrii familiei sale, cât și detalii din viața personală.

Aceiași persoană a mai declarat jurnaliștilor RISE că Liuba a fost monitorizată timp de mai multe zile, dar și că alți jurnaliști RISE au fost luați „în vizor”.

Potrivit lui, jurnalista ar fi fost urmărită la indicația șefului adjunct al Inspectoratului General al Poliției Gheorghe Cavcaliuc, inclusiv ca urmare a unei investigații realizată de Liuba Șevciuc în acestă primăvară despre averea (ne)declarată a lui Gheorghe Cavcaliuc.

Bărbatul care s-a prezentat mai întâi „Mihail”, iar apoi a luat legătură pe o rețea de socializare cu numele „Vasile Trifan”, declarând că este „agent sub acoperire al Centrului Național Anticorupție”, s-a dovedit a fi Veaceslav Galoi (numele real) în vârstă de 40 de ani, originar din satul Sipoteni, raionul Călărași.

Acesta este proprietarul firmei Doi Cumătri SRL, fondată în aprilie 2013, iar în ultimii zece ani fost direct implicat în mai multe provocări și situații care s-au soldat cu rețineri ale unor persoane cu funcții publice sau a unor oameni de afaceri. De obicei Galoi juca rolul de provocator, adică cel care dădea sau lua mita în schimbul unor servicii. Iar în momentul în care făcea acest lucru, dădeau buzna și mascații CNA.

Vedeți AICI cum s-a întâmplat totul!


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...