‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn Ucraina ia amploarea producerea granulelor din amarant

În Ucraina ia amploarea producerea granulelor din amarant

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Datorită condiţiilor climaterice favorabile şi anume, lipsa precipitaţiilor în ultimele două săptămâni, campania de recoltare a amarantului în Ucraina se apropie de final. Despre aceasta a comunicat directorul Asociaţiei producătorilor de amarant şi produse din amarant din Ucraina, Alexandr Duda, pe o reţea de socializare, scrie Latifundist.

„Unul dintre cele mai solicitate produse la moment sunt seminţele de amarant, din care mai apoi se produce ulei, făină, crupe, fulgi, pesmeţi, pâine, hrană pentru peşti şi animale domestice. La fel, acestea sunt adăugate în hrana pentru bebeluşi”, a spus Alexandr Duda.

Acesta afirmă că, în acest an 3 întreprinderi din 3 regiuni ale Ucrainei au început producerea granulelor din masa vegetală de amarant. Pentru anul viitor se planifică majorarea cantităţii.

„Rentabilitatea şi proprietăţile nutritive ale granulelor de amarant sunt mult mai înalte decât cele ale granulelor produse din lucernă. Acesta este solicitat atât pe piaţa internă cât şi pe cea externă. Preţul mediu de comercializare este de 5 grivne/kilogram, un preţ destul de bun”.

Amintim că, în Ucraina pentru anul viitor se planifică o extinderea a suprafeţei cultivate cu amarant organic. Aceasta va ajunge la 500 de hectare, dublu comparativ cu anul curent.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›