/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Parcul de autobuze din Chișinău ar putea fi suplinit cu 50 de unități noi

31 octombrie 2018, ora 14:25

„Aceste autobuze merită să fie pe străzile din Chișinău. Ulterior, ne propunem să mergem pe aceeași cale ca și în cazul troleibuzelor – să fie asamblate în Moldova. Pentru că acest lucru ne va oferi un preț mai bun, dar și mai multe salarii pentru muncitorii de la Chișinău”, a spus premierul, Pavel Filip.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip a specificat că autobuzele produse la uzina MAZ sunt de calitate și costuri avantajoase.

Totodată, prim-ministrului i-au fost prezentate și autospecialele de colectare a deșeurilor, care urmează să fie livrate la Chișinău. Cele 12 unități vor ajunge în capitală până la sfârșitul lunii noiembrie curent.

La uzina MAZ activează peste 4 mii de angajați. Unitățile de tehnică produse aici sunt livrate în peste 50 de state.

Amintim că, Ideea asamblării autobuzelor electrice belaruse la Chișinău, enunțată anterior de autoritățile municipale, a fost abordată în cadrul vizitei premierului Pavel Filip, la Minsk, la uzina „Belkommunmash”, specializată în producerea unităților de transport public electric.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram