‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
19.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleUn nou soi de in alimentar - deosebirea dintre acesta şi inul pentru...

Un nou soi de in alimentar – deosebirea dintre acesta şi inul pentru textile

‹ adv ›
‹ adv ›

Cerințele pentru produsele alimentare sunt în creștere – acestea trebuie nu doar să corespundă gusturilor tradiționale ale consumatorilor, ci și să aparțină categoriei alimentelor sănătoase, ce întăresc organismul uman. A apărut o nouă cerinţă pentru nutriție, în care nu numai substanțele utile, dar și fibrele din produse sunt recunoscute drept o componentă esențială a alimentelor.

În țările dezvoltate, bolile cardiovasculare și cancerul ocupă primul loc în rândul celor mai des întâlnite maladii. Astfel, apare necesitatea de prevenire a acestora, iar industria alimentară și de prelucrare are sarcina de a crea produse care să îmbunătățească și să menţină sănătatea umană din surse noi de alimente.

În ultimul timp, crește consumul de semințe de in ș ia uleiului extras din acestea. Efectul terapeutic al semințelor de in este datorat ligninelor, care au o gamă largă de activitate biologică, cu un efect antibacterian, antiviral și antifungic. Acidul gras polinesaturat și fibrele dietetice solubile au un efect anticancerigen şi sunt numite elixirul tinerilor.

În acest sens, inul ar trebui să devină o materie primă nu numai pentru produsele ca uleiuri şi grăsimi, dar şi să fie utilizat în: panificaţie, cofetărie, producerea crupelor şi aditivi alimentari rezultaţi la prelucrarea inului. Astfel, a fost creat un nou soi de in special pentru scopuri alimentare, ce îşi păstrează proprietățile funcționale în timpul depozitării și prelucrării pentru produse alimentare. Acesta are o culoare galbenă, o coajă subțire și un conținut scăzut de acid linolenic.

Conţinutul de acizi grași al noului soi de in alimentar este aproape de cel din făina de grâu, ceea ce face posibilă o depozitare mai bună. Iar conținutul ridicat de grăsimi din făină va îmbogăți făina de grâu cu acizi grași și va oferi produse noi cu proprietăți nutriționale, biologice și medicinale îmbunătățite. Cel mai mare avantaj al pâinii cu adaos de făină și tărâțe de in este gustul și mirosul.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii