/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

S-au otrăvit și medicii de la ambulanță, care au intervenit acasă la familia intoxicată cu insecticide, din Cantemir

missing
31 octombrie 2018, ora 14:02

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Diana Blanaru, contactată telefonic de TV8, inițial, medicii au fost internați în spitalul raional, iar ieri seara au fost transferați la Chișinău și acum se află în secția Toxicologie a Spitalului Municipal ”Sfânta Treime”.

„Sunt în stare conștientă. Starea lor este stabilă, dar nu putem să facem un pronostic”, a spus Diana Blanaru.

Amintim că, tot la Spitalul Sfânta Treime se află și alte două victime ale intoxicației din satul Flocoasa. Este vorba despre două femei, mama și fiica, în vârstă de 33 și 57 de ani. Starea lor de sănătate, de asemenea, este stabilă.

Menționăm că, tragedia s-a soldat cu decesul a trei copii de patru, opt și unsprezece ani.

Potrivit medicilor de la ambulanță, care au intervenit la solicitare, mama copiilor decedați a refuzat inițial spitalizarea lor.

Procuratura din Cantemir a inițiat două cauze penale cu privire la acest caz. Una dintre cauze este inițiată pe faptul „încălcării regulilor de circulaţie a substanţelor toxice, soldată cu decesul a trei persoane” (art.224 Cod penal) şi alta, pe faptul „încălcării din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, care au condus la decesul a trei persoane” (art.213 Cod penal).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram