15:05:50 19.04.2024
Stiri

Un investitor din Franța, care gestiona o întreprindere de la Soroca, riscă să fie CONDAMNAT în R. Moldova: Ar fi falimentat intenționat compania

Anticorupție 31.10.2018 12:19 Vizualizări2414 Autor: Ziarul National
Un investitor din Franța, care gestiona o întreprindere de la Soroca, riscă să fie CONDAMNAT în R. Moldova: Ar fi falimentat intenționat compania


Un cetăţean al Franţei, care administra activitatea unei firme din România, riscă să fie condamnat în Republica Moldova pentru insolvabilitatea intenţionată a unei întreprinderi din Soroca.

Procuratura Anticorupţie anunță că a finalizat și expediat în judecată umărirea penală pe numele francezului, acesta fiind învinuit că a cauzat daune de peste trei milioane de lei atât salariaţilor, cât şi partenerilor de afaceri.

Potrivit acuzatorilor, în perioada anilor 2008 – 2010, inculpatul care administra o firmă din Botoşani, iar ulterior a fondat o întreprindere în domeniul fabricării articolelor de îmbrăcăminte şi în oraşul Soroca, ar fi creat intenționat, prin mai multe scheme frauduloase, situaţie financiară dificilă la firma din Soroca.

Mai exact, din cauza tranzacţiilor dubioase efectuate de către acesta, întreprinderea din Soroca nu a fost capabilă de a-şi desfăşura activitatea economică normală, să-şi onoreze obligaţiunile de plată a datoriilor creditare în sumă de 1,8 milioane lei şi creanţelor salariale faţă de angajaţi de circa 1,3 milioane lei, prejudiciind părţile vătămate în proporţii deosebit de mari.

Învinuitul nu-şi recunoaște vina.

Dacă va fi găsit vinovat, francezul riscă o amendă de până la 67 500 de lei sau închisoare de până la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.


Stiri relevante
Top stiri

Actualitate
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md