11:57:08 23.04.2024
Stiri

Actualii deputați le pregătesc o surpriză viitorilor legislatori: Beneficiul de care NU se vor mai bucura parlamentarii din viitorul Legislativ, dar vor primi mai mulți bani

Politică 31.10.2018 12:00 Vizualizări1383 Autor: Ziarul National
Actualii deputați le pregătesc o surpriză viitorilor legislatori: Beneficiul de care NU se vor mai bucura parlamentarii din viitorul Legislativ, dar vor primi mai mulți bani


Postul de asistent în cabinetul deputatului în Legislativ ar putea fi exclus la propunerea spicherului Andrian Candu, care a fost examinată în ședința de astăzi a Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană.

Totuși, proiectul propune substituirea instituţiei asistentului de deputat prin alocarea unui buget anual oferit deputatului pentru asigurarea activităţii în exercitarea mandatului.

Potrivit lui Candu, în felul acesta deputatul va avea posibilitatea de a contracta asistenţi personali, experţi în diverse domenii conform cerinţelor şi necesităţilor de activitate în procesul legislativ. Totodată, parlamentarii vor putea fi ajutați în activitatea lor de un asistent voluntar.

Prevederile se propun de a intra în vigoare la 1 februarie 2019 și vor fi valabile pentru deputații din viitorul Parlament.

Legislația actuală prevede că de un cabinet propriu pot fi asistaţi preşedintele şi vicepreşedinţii Parlamentului, preşedinţii fracţiunilor parlamentare, deputaţii în Parlament, preşedintele Republicii Moldova, prim-ministrul, prim-viceprim-ministrul, viceprim-miniştrii, miniştrii, Avocatul Poporului, primarul general al municipiului Chişinău şi directorii generali ai autorităţilor administrative centrale.

Proiectul urmează a fi examinat și votat de plenul Parlamentului.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md