17:31:07 19.04.2024
Stiri

Năstase, SUPĂRAT pe toată lumea? Politicianul nu înțelege de ce oamenii nu au ieșit în stradă să-i APERE MANDATUL de primar al capitalei. Ce spune despre faptul că ar putea să nu participe la parlamentare

Partide/Comunicate 31.10.2018 10:30 Vizualizări1415 Autor: Ziarul National
Năstase, SUPĂRAT pe toată lumea? Politicianul nu înțelege de ce oamenii nu au ieșit în stradă să-i APERE MANDATUL de primar al capitalei. Ce spune despre faptul că ar putea să nu participe la parlamentare


Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, nu este de acord cu acuzațiile potrivit cărora opoziția nu a gestionat la maximum situația privind invalidarea mandatului de primar ales al municipiului Chișinău și afirmă că oamenii ar fi trebuit să iasă masiv în stradă după ce „le-a fost furat votul”.

„Am făcut absolut tot ce ne-a stat în puteri. Dacă am fi putut face mai mult? Cu siguranță, da. Dar trebuie să știți că, în momentul în care s-a furat votul a mai mult de 200 de mii de oameni, în stradă au ieșit doar 30-40 de mii… Este un mare semn de întrebare”, a spus Năstase, în cadrul unei emisiuni de la Tv8.

Acesta s-a arătat revoltat când i s-a spus că oamenii, pur și simplu, nu au fost convinși ca să iasă în stradă. „Nu s-au lăsat convinși de ce? Nu sunt supărat pe oameni, îi înțeleg prin ce trec, dar toate trebuie să aibă un capăt. Este momentul să conștientizăm că au îndrăznit să fure și votul poporului. N-am știut să apărăm acest vot. A trebuit să ieșim în stradă nu 200 de mii, ci 400 de mii de oameni”, a menționat Năstase.

Președintele PPDA crede că nu se va întâmpla nimic în privința mandatului său de primar nici după ce Judecătoria Chișinău a anulat procesul-verbal care constata că ar fi comis încălcări în ziua alegerilor.

„Nu este restabilită justiția atâta timp cât mandatul nu este dat, iar eu nu-mi pot exercita funcția. Procesul-verbal a fost anulat și, imediat după pronunțarea hotărârea instanței, ea a fost contestată. Plahotniuc nu va accepta nicio zi ca eu să dețin funcția de primar în Chișinău, pentru că a doua zi s-a terminat cu afacerile sale ilegale. Nu va admite acest lucru în perspectiva alegrilor parlamentare”, a adăugat sursa citată.

Andrei Năstase admite că ar putea fi scos și din alegerile parlamentare de Plahotniuc, dar spune că nu ar exista niciun temei. Acesta spune că participarea la evenimentul organizat de Fundația „Open Dialog” în Parlamentul European nu e un pretext de a fi scos din cursa electorală.

„Atât cât mă cunosc eu pe mine, nu are absolut niciun motiv să mă scoată din alegeri. Nu a avut și nu va avea, pentru că eu sunt un om care respectă legea, bunul-simț. Nu pot să-mi impute nici mie, nici dnei Sandu absolut nimic, pentru că noi am participat la un eveniment care nu ținea de activitatea partinică a celor două partide. Atunci când sunt chemat în străinătate, sunt chemat ca Andrei Năstase și nu ca lider PPDA. În momentul în care Plahotniuc va îndrăzni să mă scoată din cursa viitoarelor alegeri, am încrederea că oamenii se vor bate pentru mine”, speră liderul Platformei „DA”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md