BENEFICII dovedite pe care le are laptele acru
Laptele acru nu ar trebui să lipsească din dietă, el având numeroase beneficii pentru sănătate. Face parte din multe rețete populare.
Deși majoritatea oamenilor cred că laptele acru nu este bun, este de fapt un ingredient popular care poate adăuga un gust unic unor rețete comune.
Ce este laptele acru?
În ultimii 10.000 de ani, oamenii au folosit laptele acru ca o formă de băutură hrănitoare.
Primii oameni care au gustat din laptele care era mai acru sau acid au observat că gustul nu era neapărat „rău”.
Fermentarea laptelui crud sau adăugarea unui acid în laptele crud va determina transformarea sa în lapte acru.
Laptele acru se distinge de laptele stricat, care se întâmplă, de obicei, cu laptele pasteurizat care nu are culturi bacteriene.
Acest lapte este derivat din lapte crud, care permite fermentarea și cultivarea.
Pe măsura ce laptele începe să se acrească și textura sa va deveni considerabil mai groasă.
În unele moduri, poate începe să semene cu iaurtul sau brânza.
În funcție de țara în care locuiți, laptele fermentat poate fi o băutură foarte populară sau un ingredient frecvent în gătit și coacere.
Acest tip de produs lactat este deosebit de popular în țările scandinave și baltice, deși există diferite forme în întreaga lume.
Laptele acru – beneficii
Există multe beneficii pentru laptele acru, inclusiv efectele asupra digestiei, sistemului imunitar, sănătății inimii și toxicității în organism, printre altele.
1. Ajută în digestie
Culturile bacteriene găsite în acest lapte fermentat vă pot ajuta stomacul să spargă mai ușor alimentele și vă vor ajuta să preveniți constipația, balonarea și crampele.
Există, de asemenea, mai puțină lactoză în laptele acru, făcându-l ideal pentru cei cu intoleranță la lactoză.
2. Elimină toxinele
Studiile au descoperit că laptele acru poate ajuta la stimularea funcției ficatului și a pancreasului, ajutând astfel la eliminarea mai multor toxine din organism.
3. Îmbunătățește imunitatea
Acest tip de lapte fermentat posedă o gamă largă de nutrienți, vitamine și ingrediente active cu care sistemul imunitar trebuie să funcționeze, inclusiv vitamina A, zinc, potasiu, seleniu, iod și calciu.
4. Reduce alergiile
S-a constatat că laptele fermentat are un efect mai puțin alergic asupra celor sensibili la lapte. Poate ajuta la suprimarea răspunsurilor imune inutile.
5. Controlează colesterolul
Cercetările au arătat că consumul regulat de lapte acru poate contribui la scăderea nivelului colesterolului total.
Acest lucru poate îmbunătăți sănătatea inimii și poate reduce riscul de infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale.
Utilizări ale laptelui acru
Cele mai populare utilizări ale laptelui acru sunt aplicațiile culinare, îngrijirea pielii, fabricarea brânzei și chiar ca hrană pentru animale de companie.
În gătit și în coacere, se adaugă un element dulce, în timp ce ingredientele sale active și natura fermentată îl fac o componentă utilă în anumite produse cosmetice.
Sursa: libertateapentrufemei.ro
Cei care vor submina democrația și independența R. Moldova, MONITORIZAȚI în continuare de SUA. „Statele Unite ale Americii sunt cei mai importanți parteneri ai R. Moldova atunci când vorbim de sancțiuni”
„Timpuri pe care nu le-a vrut Dumnezeu”: O expoziție dedicată foametei organizate de sovietici în Basarabia și filmul „Omorâți prin înfometare”, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău
Autoritățile R. Moldova, ajutate de 14 Înalți Consilieri UE în procesul de reforme și de integrare europeană: Jumătate dintre aceștia sunt din România