Feteasca Neagră, Rara Neagră sau Carménère. O listă de 6 vinuri roșii ca sângele pentru un Halloween reușit

collage

Fiecare sărbătoare se asociază cu o băutură alcoolică, de regulă, tradițional, în Moldova e vorba despre vin. Dacă tot Halloweenul pătrunde mai mult în spațiul românesc, îți recomandăm 6 vinuri pentru o petrecere frumoasă. 

# *310 Altitudine

q
Photo Credit: FineWine

*310 Altitudine este o gamă largă de vinuri de la vinăria Fautor. Cupajul de Cabernet Sauvignon și Feteasca Neagră (un soi de poamă autohton) te va face să simți fiecare notă a sărbătorii de Halloween. Vinul de culoare roșu granat cu arome complexe de coacăză neagră, prune uscate și piper proaspăt zdrobit te va transpune pe câteva secunde în perioada lui Vlad Dracula.

# Roșu Împărat

IMG_0711
Photo Credit: FineWine

Roșu Împărat e un vin cu un caracter de poveste. Cupajul din Feteasca Neagră, Rara Neagră și Cabernet Sauvignon redau un caracter arogant în arome, dar în același timp catifelat în materie de gust.

# Individo

pmd-chvartelyindividorara15-1b

Lansată pentru a celebra soiurile cu renume, gama Individo te va uimi cu arome și gusturi catifelate. Cupajul din Rara Neagră, Mabec și Syrah reflectă abordarea individuală a cestui vin sec.

# Aeroplane

etc_aeroplane_mix_vincuvin

Dacă îți plac legendele, vinul Aeroplane e pentru tine. Acest vin produs de Et Cetera are o istorie unică care începe de la visul unuia dintre fondatori să devină pilot, în cele din urmă în vinărie acum e deschisă o pistă de avioane și e creată o serie de vinuri cu aparate zburătoare. Vinul din Carménère are aromele complexe de condimente, piper negru, piper verde, garoafe și fructe de pădure este suplinit de gustul catifelat, plin și elegant al vinului.

# Dor

IMG_8806
Photo Credit: FineWine

Seria de vinuri Dor produsă de vinăria Bostavan are un specific pur național, ceea ce sugerează și denumirea. Produs dintr-un cupaj de Rara Neagră și Cabernet Sauvignon, vinul are arome de coacăză, violete și trabuc, iar asociat cu bucatele tradiționale moldovenești acesta te va bucura cu un postgust plăcut.

# DAC

res_9e8c9d59f985b618755eacc34a39dfaf_full

Vinăria DAC s-a remarcat prin specializarea sa în producerea vinurilor seci de calitate superioară din soiuri nobile de struguri. Vinul din Feteasca Neagră de la DAC este scos în evidență de culoarea sa roșie intensă, cu tente rubinii. Vinul posedă arome tipice de fructe negre, suprapuse cu nuanțe de ciocolată și vanilie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente