06:02:28 19.04.2024
Stiri

Partidul „ȘOR” va contesta decizia prin care magistrații au stabilit că formațiunea ar fi comis încălcări în campania electorală locală din 2018. „Decizia e subiectivă”

Partide/Comunicate 30.10.2018 17:22 Vizualizări822 Autor: Ziarul National
Partidul „ȘOR” va contesta decizia prin care magistrații au stabilit că formațiunea ar fi comis încălcări în campania electorală locală din 2018. „Decizia e subiectivă”


Partidul Politic „ȘOR” cataloghează decizia magistraților Judecătoriei Chișinău, prin care s-a constatat că formațiunea a comis încălcări în campania electorală locală din 2018, ca fiind una „politică, îndreptată spre reducerea încrederii în liderul Ilan Șor”.

De asemenea, partidul cataloghează verdictul primei instanțe ca fiind „noi tentative privind sabotarea activității partidului, dar și a liderului Ilan Șor”.

„Scoaterea neîntemeiată din cursa prezidențială din 2016 a candidatului nostru, tentativa de anulare a rezultatelor alegerilor locale în comuna Jora de Mijloc, învinuirile împotriva candidatului la scrutinul pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, care au dus în rezultat la scoaterea ilegală din cursa electorală, ne duc la gândul că aceste situații nu sunt întâmplătoare, dar se fac intenționat pentru a sabota activitatea Partidului „ȘOR””, se arată într-o declarație a formațiunii.

Potrivit autorilor declarației, ultima decizie a magistraților demonstrează o viziune subiectivă asupra partidului: „Atitudinea subiectivă față de candidații noștri în alegeri, în special față de liderul Ilan Șor, dar și față de partid în general se atestă pe parcursul a mai mulți ani de zile. Totul se face deoarece încrederea de care se bucură formațiunea este în creștere, grație proiectelor sociale, dar și cele de infrastructură implementate în orașe și sate concrete care deranjează oponenții politici”.

Totodată, Partidul „ȘOR” anunță că va contesta decizia la Curtea de Apel. „Ne rezervăm dreptul de a contesta decizia judecătorilor pentru a susține sutele de mii de susținători, interesele cărora sunt lezate de instanțele de drept”, se mai scrie în declarația emisă de Partidul „ȘOR”.

Amintim că procesul intentat lui Șor a fost inițiat după ce liderul Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, a depus o plângere în care reclama faptul că Reghina Apostolova, candidata Partidului „Șor” la funcția de primar al Chișinăului, s-ar promova în campania electorală pe bani proveniți din Federația Rusă, lucru interzis de legislația R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md